Sigurno na dva kotača: u Splitu održana prezentacija sigurne vožnje motocikala i mopeda

Photo PU_SD/Sig na dva kotača naslovna.JPG

 foto: PU splitsko-dalmatinska 

U suradnji Policijske uprave splitsko-dalmatinske, HAK Autokluba Split, Udruge prometnih inženjera „AMAC“, te udruga motociklista „BMW Split“ i „Blue Knights“, u subotu, 25. travnja, održana je prezentacija sigurne vožnje motocikala i mopeda na prometnom poligonu u Splitu, na Poljudu.

Ova aktivnost, na kojoj su uz policijske službenike sudjelovali članovi motociklističkih udruga s područja Splita i okolice, te građani, provedena je u sklopu preventivne akcije „Sigurno na dva kotača“, s ciljem povećanja razine sigurnosti u prometu, odnosno smanjenja broja stradavanja motociklista i mopedista, koji uz pješake predstavljaju najranjiviju skupinu sudionika u prometu.  

Na Poljudu se, uz edukaciju o sigurnoj vožnji i upoznavanju s opremom prometne policije, moglo razgledati oko 150 motocikala i mopeda, raznih kategorija, a predstavljen je i simulator vožnje motocikla, koji je, očekivano, privukao najmlađe posjetitelje ovog događaja, uz nezaobilazno fotografiranje na motociklima s policijskim obilježjima.

Na kraju programa, uslijedilo je zajedničko druženje, uz prigodni domjenak, nakon čega je održan motociklistički defile svih sudionika, ulicama Grada Splita, od poligona na Poljudu do Rive.   

Savjeti vozačima motocikala i mopeda