Velika akcija darivanja krvi djelatnika PU splitsko-dalmatinske: prikupljeno rekordnih 245 doza krvi

Photo PU_SD/akcija-krv (8).JPG

 U službenim prostorijama Specijalne jedinice policije Split - Mravinci, Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u suradnji s Gradskim društvom crvenog križa Grada Splita, organizirao je 22. i 23. siječnja prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji se, pored policijskih službenika odazvalo i nekoliko građana, kao i umirovljeni policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske. 260 dobrovoljnih darivatelja, 230 djelatnica i djelatnika ove Policijske uprave, 30 građana i umirovljenih djelatnika, zajedno su dali rekordnih 245 doza krvi. Njih petnaest nije moglo darovati krv zbog zdravstvenih razloga. Po prvi put krv je dalo osamnaest novih darivatelja, a zabilježeni su i rekorderi u darivanju, pa njihova imena ponosno ističemo: Toni Gaće, umirovljeni policijski službenik, krv je darovao po 77. put, zatim Vlado Kolak, umirovljeni policijski službenik, dao je krv po 51. put, Predrag Kunac, policijski službenik Postaje prometne policije krv je darovao 49. put, dok je umirovljeni policijski službenik Frano Medvedec krv darovao 48 puta. Za istaknuti je i to da se ovakvim akcijama pridružuje i sve veći broj mladih policijskih službenika, koji su također prepoznali važnost darivanja krvi i pokazali želju i spremnost da pomognu svima kojima je to potrebno i kojima su ovakve akcije često od životne važnosti.

 foto: PU SD 

U službenim prostorijama Specijalne jedinice policije Split - Mravinci, Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u suradnji s Gradskim društvom crvenog križa Grada Splita, organizirao je 22. i 23. siječnja prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji se, pored policijskih službenika odazvalo i nekoliko građana, kao i umirovljeni policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske. 260 dobrovoljnih darivatelja, 230 djelatnica i djelatnika ove Policijske uprave, 30 građana i umirovljenih djelatnika, zajedno su dali rekordnih 245 doza krvi. Njih petnaest nije moglo darovati krv zbog zdravstvenih razloga. Po prvi put krv je dalo osamnaest novih darivatelja, a zabilježeni su  i rekorderi u darivanju, pa njihova imena ponosno ističemo: Toni Gaće, umirovljeni policijski službenik, krv je darovao po 77. put,  zatim Vlado Kolak, umirovljeni policijski  službenik, dao je krv po 51. put, Predrag Kunac, policijski službenik Postaje prometne policije krv je darovao 49. put, dok je umirovljeni policijski službenik Frano Medvedec krv darovao 48 puta.   Za istaknuti je i to da se ovakvim akcijama pridružuje i sve veći broj mladih policijskih službenika, koji su također prepoznali važnost darivanja krvi i pokazali želju i spremnost da pomognu svima kojima je to potrebno i kojima su ovakve akcije često od životne važnosti.

Klub danas broji 485 aktivnih članova, koji su zaslužni za dosadašnje uspješne akcije darivanja krvi, a trenutno je najaktivniji klub na području Splitsko-dalmatinske županije.  Posebno veseli činjenica da je klub nadmašio akciju darivanja krvi iz siječnja 2013. godine kada je prikupljeno tada rekordnih 169 doza krvi. Cilj Kluba je osigurati dovoljne količine krvi onima kojima je potrebna.

Tijekom godine Klub organizira četiri akcije dobrovoljnog darivanja krvi, a iduća  je planirana u svibnju ove godine. Posebno pohvaljujemo dolazak policijskih službenika iz udaljenijih mjesta naše županije koji su došli u Split kako bi se odazvali ovoj hvalevrijednoj akciji, pa je tako iz Policijske postaje Makarska, Imotski i Vrgorac  akciji pristupilo čak 44 dobrovoljnih darivatelja krvi.

Jos jednom čestitamo i zahvaljujemo svim darivateljima krvi na velikom odazivu i uspješno provedenoj akciji.