U Splitu održano završno događanje kampanje Manje oružja-manje tragedija

Photo PU_SD/riva 3.jpg

Dana 10. prosinca 2011. (subota) na gradskoj rivi u Splitu održano je završno događanje u sklopu kampanje „Manje oružja – manje tragedija“, kojom se nastoji potaknuti javnost na legaliziranje i/ili dobrovoljnu predaju oružja. Aktivnost je održana u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj, te uz aktivno sudjelovanje policijskih službenika Odsjeka za protueksplozijsku zaštitu i Odjeka za prevenciju Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

  

Dana 10. prosinca 2011. (subota) na gradskoj rivi u Splitu održano je  završno događanje u sklopu kampanje„Manje oružja – manje tragedija“,kojom se nastoji potaknuti javnost na legaliziranje i/ili dobrovoljnu predaju oružja.

Aktivnost je održana u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova  i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj, te uz aktivno sudjelovanje policijskih službenika Odsjeka za protueksplozijsku zaštitu i Odjeka za prevenciju Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

            Nakon uvodnog obraćanja nazočnima od strane zamjenika načelnika Policijske uprave Ive Labrovića i zamjenika stalne predstavnice UNDP-a Vitalie Vremiš, te predstavnika Grada i Županije odvijao se prigodni program, s prezentacijom rada policije, te uz sudjelovanje  klape Sv. Mihovil i dječjeg zbora Osnovne škole "Marjan". Predstavnicama velikog broja braniteljskih udruga uručene su zahvalnice za sudjelovanje u kampanji i njihov doprinos animiranju članstva na povrat ilegalnog oružja.

            Policijska uprava splitsko-dalmatinska iskazuje zahvalnost građanima na velikom odazivu i pokazanom interesu, a posebno onim građanima i predstavnicama braniteljskih udruga koji su sudjelovali u povratu  oružja ili su svojim angažiranjem doprinijeli pravilnom informiranju.

            Sukladno važećem Zakonu o oružju, građani i dalje mogu bez vremenskih ograničenja predati zabranjeno i dozvoljeno oružje. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dovoljno je samo pozvati policiju na broj 192 i prijaviti posjedovanje oružja, a specijalizirani  policijski službenici će doći do građana, te od njih izuzeti oružje i isto pohraniti do uništenja.