Projektna aktivnost:"Prevencija kaznenih djela na štetu starijih osoba"

Photo PU_SD/star.osobe.jpg

U okviru provođenja projektne aktivnosti „Prevencija kaznenih djela na štetu starijih osoba“ koje će provoditi Policijska uprava splitsko-dalmatinska na području naše Županije dana 01.02.2012. godine, održano je edukativno predavanje u Splitu. Organizator predavanja je udruga MI, Centar ZLATNO DOBA, u suradnji s Odsjekom za prevenciju PU S-D i I PP, koja je omogućila da policijski službenici informiraju i savjetuju osobe starije životne dobi o faktorima rizika kad je u pitanju njihova sigurnost.

 

U okviru provođenja projektne aktivnosti „Prevencija kaznenih djela  na štetu starijih osoba“ koje će provoditi Policijska uprava splitsko-dalmatinska  na području  naše Županije dana  01.02.2012. godine, održano je edukativno predavanje u Splitu.

Organizator predavanja je udruga MI, Centar ZLATNO DOBA, u suradnji s  Odsjekom za prevenciju PU S-D i I PP, koja je omogućila da policijski  službenici informiraju i savjetuju osobe  starije životne dobi o faktorima rizika kad je u pitanju njihova sigurnost.

Posebno su istaknuta  kaznena djela  prijevare  koja se događaju na štetu starijih osoba te mjere samozaštite uz navođenje i drugih primjera u razgovoru koji uvjetuju mogućnost da  osobe starije životne dobi  postanu žrtve  te načini zaštite.

Projektna aktivnost biti će nastavljena uz pripremu i izdavanje posebne brošure namijenjene starijim osoba s osnovnim savjetima iz prakse kako se zaštititi  od kaznenih djela  kako smanjiti rizik ugroze.