Priopćenje za javnost u svezi kaznenog djela Zlouporabe položaja i ovlasti

Photo PU_SD/resnik.jpg

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu i Općinskom državnim odvjetništvom u Makarskoj, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom. Sumnja se da je od mjeseca travnja do kolovoza 2012. počinio kazneno djelo «Zlouporabe položaja i ovlasti», opisano u članku 337. stavak 4. Kaznenog zakona RH, na štetu župe na području Splitsko-dalmatinske županije.

  

            Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu i Općinskom državnim odvjetništvom u Makarskoj, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom. Sumnja se  da je od mjeseca travnja do kolovoza 2012. počinio kazneno djelo «Zlouporabe položaja i ovlasti», opisano u članku 337. stavak 4. Kaznenog zakona RH, na štetu župe na području Splitsko-dalmatinske županije.

            Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 34-godišnjak, kao zakonski zastupnik i odgovorna osoba župe na području Splitsko-dalmatinske županije, dana 5. travnja 2012. s odgovornim osobama tvrtke zaključio ugovor o kupoprodaji crkvenog zemljišta bez odobrenja crkvenih vlasti, te je novac od prodaje zadržao. Na taj način je za sebe pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 9 000 000 kuna.

            Danas poslijepodne 34-godišnjak je doveden u pritvorsku policijsku jedinicu, a protiv njega je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu.