Završena akcija MIR I DOBRO

Photo PU_SD/mir idobro.jpg

 U vremenu od 12.prosinca 2011. do 8.siječnja 2012. Policijska uprava splitsko-dalmatinska provodila je akciju "Mir i dobro", u cilju sprječavanja zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari i ostalih ubojitih sredstava. Za vrijeme trajanja akcije oduzeto je ukupno 9 komada različitih tipova oružja, 4 eksplozivna sredstva, 2 komada streljiva, te 175 komada pirotehničkih sredstava. Osim toga, evidentirano je počinjenje 17 prekršaja i 2 kaznena djela, te je podneseno ukupno 18 prijava za počinjene prekršaje, odnosno kaznena djela, i to protiv 13 punoljetnih osoba i 4 maloljetnika. Prilikom neoprezne i nestručne uporabe pirotehničkih sredstava lakše je ozlijeđeno 7 osoba, dok je 1 osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Zabilježeno je i 5 slučajeva propucavanja.

  

U vremenu od 12.prosinca 2011. do 8.siječnja 2012. Policijska uprava splitsko-dalmatinska provodila je akciju "Mir i dobro", u cilju sprječavanja zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari i ostalih ubojitih sredstava.

            Za vrijeme trajanja akcije oduzeto je ukupno 9 komada različitih tipova oružja, 4 eksplozivna sredstva, 2 komada streljiva, te 175 komada pirotehničkih sredstava.

            Osim toga, evidentirano je počinjenje 17 prekršaja i 2 kaznena djela, te je podneseno ukupno 18 prijava za počinjene prekršaje, odnosno kaznena djela, i to protiv 13 punoljetnih osoba i 4 maloljetnika.

            Prilikom neoprezne i nestručne uporabe pirotehničkih sredstava lakše je ozlijeđeno 7 osoba, dok je 1 osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Zabilježeno je i 5 slučajeva propucavanja.