Split: 22-godišnjakinja prijavljena zbog podvođenja

Photo PU_SD/policija-noć.jpg

Danas su policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakinjom iz Splita. Utvrđena je osnovana sumnja da je počinila četiri kaznena djela "Podvođenje" iz članka 195. stavak 2. Kaznenog zakona, na štetu četiri hrvatske državljanke sa šireg splitskog područja.

  

Danas su policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakinjom iz Splita. Utvrđena je osnovana sumnja  da je počinila četiri kaznena djela "Podvođenje" iz članka 195. stavak 2. Kaznenog zakona, na štetu  četiri  hrvatske državljanke sa šireg splitskog područja.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 22-godišnjakinja od svibnja 2011. do rujna 2012. s ciljem da se domogne novca organiziranjem pružanja seksualnih usluga zainteresiranim klijentima u unajmljenim stanovima u Splitu, hotelima i jahtama, angažirala oštećene ženske osobe mlađe životne dobi koje su u dogovoru s njom pružale seksualne usluge različitim klijentima za novac. Usluge su naplaćivale od 400 do 1 000 kuna, a koji iznos su oštećene dijelile s osumnjičenom u različitim omjerima.   

Osumnjičena 22-godišnjakinja je uhićena zbog osnova sumnje u činjenje navedenog kaznenog djela. Predana je pritvorskom policijskom nadzorniku, dok je Općinskom državnom odvjetništvu Split proslijeđena kaznena prijava.