Obilježena 22. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije BATT

Photo PU_SD/sjp naslov.jpg

Udruga specijalne policije BATT Split zajedno sa Specijalnom jedinicom policije Split, 14. ožujka Svečanom akademijom obilježila je 22. obljetnicu osnutka postrojbe i dana Udruge otkrivanjem spomenika. Obilježavanje obljetnice započelo Svetom misom u crkvi Gospe od zdravlja u Mravincima i polaganjem vijenaca na centralnom spomeniku poginulim pripadnicima Specijalne jedinice policije BATT nakon čega je otkriveno spomen obilježje "Velebitska stina" na kojoj je isklesano : " OVA VELEBITSKA STINA POSTAVLJA SE KAO TRAJNI SPOMEN NA RATNE POBJEDNIKE, PRIPADNIKE SPECIJALNE JEDINICE POLICIJE "BATT" SPLIT KOJI SVOJOM NESEBIČNOŠĆU , HRABROŠĆU I VJEROM SUDJELOVAŠE U STVARANJU REPUBLIKE HRVATSKE. " U sklopu obilježavanja obljetnice na kraju programa pripadnici SJP Split izveli su dvije pokazne vježbe u kojima su demonstrirali spremnost i obučenost u izvršavanju i najzahtjevnijih zadaća. Nakon minute šutnje kojom je odana počast poginulim specijalcima i svim onima koji su dali svoje živote u obrani Domovine, nazočnima su se prigodnim govorom obratili zapovjednik SJP BATT Anton Dražina, predsjednik Udruge SJP BATT Ivica Glavota, predsjednik Udruge Specijalne policije Josip Klemm, župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader i izaslanik ministra unutarnjih poslova – načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Zoran Petričević. Pripadnicima SJP BATT čestitali su još jednu obljetnicu, te im zahvalili na dosadašnjoj nesebičnosti, na hrabrosti i požrtvovnosti, koju su iskazali kako u Domovinskom ratu, tako i u obavljanju svojih redovnih zadaća.

 

Udruga specijalne policije BATT Split zajedno sa Specijalnom jedinicom policije Split,14. ožujka Svečanom  akademijom obilježila je 22. obljetnicu  osnutka postrojbe  i dana Udruge otkrivanjem spomenika.  

 

Obilježavanje obljetnice započelo  Svetom misom u crkvi Gospe od zdravlja u Mravincima i   polaganjem vijenaca na centralnom spomeniku poginulim pripadnicima Specijalne jedinice policije BATT nakon čega je otkriveno spomen obilježje "Velebitska stina" na kojoj je isklesano  : " OVA VELEBITSKA STINA POSTAVLJA SE KAO TRAJNI SPOMEN NA RATNE POBJEDNIKE, PRIPADNIKE SPECIJALNE JEDINICE POLICIJE "BATT" SPLIT KOJI SVOJOM NESEBIČNOŠĆU , HRABROŠĆU I VJEROM SUDJELOVAŠE U STVARANJU REPUBLIKE HRVATSKE. "  U sklopu obilježavanja obljetnice na kraju programa  pripadnici SJP Split izveli su dvije pokazne vježbe u kojima su demonstrirali spremnost i obučenost u izvršavanju i najzahtjevnijih zadaća.

 

 Nakon minute šutnje kojom je odana počast poginulim specijalcima i svim onima koji su dali svoje živote u obrani Domovine,  nazočnima su se prigodnim govorom obratili zapovjednik SJP BATT Anton Dražina, predsjednik Udruge SJP BATT Ivica Glavota, predsjednik Udruge Specijalne policije Josip Klemm, župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader  i izaslanik ministra unutarnjih poslova –  načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Zoran Petričević. Pripadnicima  SJP BATT čestitali su  još jednu obljetnicu, te im zahvalili na dosadašnjoj nesebičnosti, na hrabrosti i požrtvovnosti, koju su iskazali kako u Domovinskom ratu, tako i u obavljanju svojih redovnih zadaća.