U Splitu održan "Sajam mogućnosti"

Photo PU_SD/sajam mogućnosti st 08.JPG

 foto: PU splitsko-dalmatinska 

U subotu, 18. listopada, na splitskoj Rivi, Policijska uprava splitsko-dalmatinska u suradnji s  Gradom Splitom  organizirala je „Sajam mogućnosti“.

„Sajam mogućnosti“ je druga komponenta preventivnog projekta „Zajedno više možemo“ koji se uspješno provodi od 2011., a ovo je druga godina zaredom da se Sajam održava na Rivi. Preventivni projekt „Zajedno možemo više“ usmjeren je na prevenciju zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i svih drugih oblika rizičnog ponašanja, a namijenjen je prvenstveno učenicima četvrtih, petih i šestih razreda osnovnih škola.

Na splitskom Sajmu mogućnosti, djeca i njihovi roditelji  imali  su se priliku upoznati s različitim sadržajima i aktivnostima kulturno-umjetničkih, športskih i ostalih udruga na području grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, a sve kako bi djeca za sebe mogla odabrati aktivnost kojom bi kvalitetno ispunila slobodno vrijeme. Osim dobivanja informacija o klubovima i udrugama, djeca su uz ostalo mogla zaigrati mini stolni tenis, okušati se u veslanju na simulatorima, te vidjeti rezultate kreativnog rada članova Zajednice tehničke kulture grada Splita.  

„Sajam mogućnosti“ pratilo je lijepo i sunčano vrijeme tako da su mogobrojna djeca uz roditelje uživali uz prigodnom programu solinskih mažoretkinja, nastupima plesnih klubova Noa, Dance box, Solinskih bubamaraca, Nadaline, Sedmi vjetar, Plesni teatar glazbene mladeži, Sirena, Pulsar,  Mirela, Talen studio M,  te nastupu dječjeg zbora Srdelice i solista, kao i izvedbi članova kulturno umjetničkog društva „Jedinstvo“.

Djeca i roditelji su na Rivi  mogli vidjeti službeni motocikl, kao i službenog psa, te su se policijski službenici družili s djecom i roditeljima, a sve zainteresirane službenici Postaje prometne policije Split, kao i pripadnici prometne jedinice mladeži,  upoznali su s načinom rada policije.

Također, obzirom na to kako je 18. listopada obilježen Europski dan borbe protiv trgovanja ljudima,  policijski službenici Odjela prevencije, uz kontakt policajce Prve i Druge policijske postaje Split, građanima su dijelili informativne materijale, kako bi ih upozorili na problem i potaknuli da se dodatno informiranju o problemu trgovanja ljudima, a sve u sklopu akcije Ministarstva unutarnjih poslova pod nazivom „Zajedno“.