Hrvatska nagrada sigurnosti 2017- nagrađeni u kategoriji Inicijativa godine

Photo PU_SD/Opatija 11.10..jpg

U sklopu 11. konferencije – Hrvatski dani sigurnosti, koja se od 11. do13. listopada održavala u Opatiji, stručna komisija je dodijelila i Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti za 2017.god. u 11 kategorija. Cilj dodjele ove nagrade je odati priznanje pojedincima,‭ ‬poslovnim subjektima i institucijama,‭ ‬lokalnoj zajednici‭ ‬– svima koji daju značajan‭ ‬doprinos ostvarivanju i razvoju sigurnosti Republike Hrvatske. ‬‬‬‬‬‬‬‬ U‭ ‬kategoriji‭ ‬‭ ‬Partnerstvo u ostvarivanju sigurnosti – ‬Inicijativa godine,‭ ‬pobjednici su‭ ‬Hrvatska udruga povijesnih gradova i udruga sadašnjih i nekadašnjih djelatnika PU splitsko dalmatinske IPA‭ ‬( International Police Association‭) ‬splitsko dalmatinska, ‭ ‬za projekt‭ i organizaciju ‬konferencije Sigurnost povijesnih gradova. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬ Konferencija je organizirana uz potporu Ministarstva unutarnjih poslova i PU splitsko-dalmatinske, a održana je ‬31.ožujka i‭ ‬1. travnja‭ ‬2017. u Splitu.‬‬ Kroz dva dana okupljanja više od 140 stručnjaka i predstavnika iz 11 država, promicala se vrijednost projekata i prakse u sigurnosti, kao obavezne sastavnice kvalitetnijeg življenja,‭ ‬posebno u sredinama sa prepoznatljivim arhitektonskim i povijesnim nasljeđem.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬ Organizatori Hrvatskih dana sigurnosti istakli su kako je konferencija Sigurnost povijesnih gradova, temama i odabirom predavača poslala snažnu poruku o postojanju vrijednih ideja i prakse koja pomaže očuvati vrijednosti povijesnog nasljeđa te‭ ‬potaknuti održivi razvoj utemeljen na suživotu prošlosti i današnjice vodeći pri tome računa o sigurnosti sviju.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬ Nagradu je primio načelnik PU splitsko-dalmatinske gospodin Slobodan Marendić, te je isti kao predavač sudjelovao u nastavku konferencije na Hrvatskim danima sigurnosti.

foto:   Hrvatska udruga menadžera sigurnosti

U sklopu 11. konferencije – Hrvatski dani sigurnosti, koja se od 11. do13. listopada održavala u Opatiji, stručna komisija je dodijelila i Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti za 2017.god. u 11 kategorija. Cilj dodjele ove nagrade je odati priznanje pojedincima,poslovnim subjektima i institucijama,lokalnoj zajednici– svima koji daju značajan doprinos ostvarivanju i razvoju sigurnosti Republike Hrvatske.

U kategoriji Partnerstvo u ostvarivanju sigurnosti – Inicijativa godine, pobjednici su Hrvatska udruga povijesnih gradova i udruga sadašnjih i nekadašnjih djelatnika PU splitsko dalmatinske,  IPA ( International Police Association) splitsko dalmatinska,  za projekt i organizaciju  konferencije Sigurnost povijesnih gradova.Konferencija je organizirana uz potporu Ministarstva unutarnjih poslova i PU splitsko-dalmatinske,  a održana je  31.ožujka  i 1. travnja 2017. u Splitu.

Kroz dva dana okupljanja više od 140 stručnjaka i predstavnika iz 11 država, promicala se vrijednost  projekata i prakse u sigurnosti, kao obavezne sastavnice kvalitetnijeg življenja,posebno u sredinama sa prepoznatljivim arhitektonskim i povijesnim nasljeđem.

Organizatori Hrvatskih dana sigurnosti istakli su kako je konferencija Sigurnost povijesnih gradova, temama i odabirom predavača poslala snažnu poruku o postojanju  vrijednih ideja i prakse koja pomaže očuvati vrijednosti povijesnog nasljeđa te potaknuti održivi razvoj utemeljen na suživotu prošlosti i današnjice vodeći pri tome računa o sigurnosti sviju.

Nagradu je primio načelnik PU splitsko-dalmatinske gospodin Slobodan Marendić, te je isti kao predavač sudjelovao u nastavku konferencije na  Hrvatskim danima sigurnosti.