Blagoslov djelatnika PU splitsko-dalmatinske i policijskih postaja

Photo PU_SD/blagoslov 3.jpg

 foto: PU splitsko-dalmatinska 

U Novu godinu krenuli smo uz blagoslov policijskog kapelana i dekana fra Žarka Relote, koji je prošlog tjedna blagoslovio djelatnike Policijske uprave splitsko-dalmatinske i policijskih postaja.

U atriju zgrade PU splitsko-dalmatinske, zamjenik načelnika PU Marko Srdarević položio je svijeću na spomenik našim kolegama poginulim u Domovinskom ratu, nakon čega je uslijedila zajednička molitva, u kojoj je pročitana i poruka Majke Terezije, te blagoslov. Događaj je uveličala i klapa „Sveti Mihovil“. Fra Žarko Relota je zatim posjetio i policijske postaje, gdje je blagoslovio sve djelatnike, uz želju da ova godina u svakom smislu bude uspješnija od prošle.

„Zahvaljujem Vam za sve rezultate koje postižete i za sve ono lijepo što činite za našu Domovinu i naš narod. Važno je da poštujemo svakoga tko živi s nama, sve one koji žive i vole ovu zemlju. Mnogi se često neljudski odnose prema vama, a istodobno očekuju da se vi ljudski odnosite prema njima. Ali nastojte da, čak i kada je netko loš prema vama, vi budete dobri prema njemu. Kad je netko nekorektan prema vama, vi budite korektni prema njemu – jer tu se očituje veličina čovjeka. Kada drugi u vama primijete dobrotu, tada život dobiva pravi smisao. Sve što radite, radite sa srcem. Možemo imati svu mudrost svijeta, ali ako srca nemamo, to nam ne vrijedi ništa.  Stoga imajte srca, imajte ljubavi, imajte razumijevanja jedni za druge i na taj način živite svoj život u ovoj godini. Želim da vam ova godina bude još ljepša, još uspješnija. U svakom pogledu neka vam donese puno dobrih rezultata i da još više zavolite ljude, život i svoje poslanje. Želim vam da, unatoč životnim problemima s kojima se svakodnevno suočavate, dopustite drugima da u vama vide zadovoljstvo i da s radošću obavljate svoje poslove, da među vama budu zdravi odnosi i da budete pravi prijatelji i podrška jedni drugima“, poručio je fra Žarko Relota policijskim službenicima.