Sahranjen policijski službenik Šime Buzov

Photo PU_SD/šime buzov glavna.JPG

foto: PU splitsko-dalmatinska

Proteklih dana je posebno tužno u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. U petak, 26. rujna, nakon što je na proslavi Dana policije i blagdana Sv. Mihovila primio zahvalnicu za iznimne rezultate rada i značajan doprinos podizanju kvalitete policijskog posla i ugleda policije u cjelini, smrtno je stradao 26-godišnji policijski službenik Šime Buzov. Jučer su se od njega oprostili članovi obitelji, brojne kolege i prijatelji, na splitskom gradskom groblju Lovrinac, a zatim i na mjesnom groblju u Kljacima, gdje smo Šimu ispratili na vječni počinak.

U ime Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva policije i svih djelatnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske, od Šime se oprostio zamjenik načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Marko Srdarević. „Šime je među velikim brojem policijskih službenika naše Policijske uprave bio prepoznatljiva osoba. Bio je poseban. Poseban kao čovjek, poseban kao djelatnik, poseban kao policajac, poseban kao otac obitelji, poseban kao suprug, poseban kao sin, poseban kao kolega. Za Šimu svi imaju samo riječi pohvale. Svi su ga cijenili radi njegovoga poštenja, njegove mirnoće, staloženosti, radi njegovog gajenja istinskih prijateljstava. Šimu je lako bilo voljeti. Njegovim odlaskom i nenadanom smrću pogođena je cijela naša zajednica: obitelj, policija, motociklisti, prijatelji. Svi smo puno izgubili. Međutim, dok s bolom u srcu ispraćamo našega dragoga kolegu, s ponosom u duši ističemo da smo sretni što smo među nama imali takvog čovjeka, takvu osobu, takvog policajca, takvog profesionalca“, između ostalog je u svom govoru rekao zamjenik načelnika PU Marko Srdarević.

Šimu su jučer zajedno s nama ispratili i zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković, načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec i voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa u Ravnateljstvu policije Goran Batur, zatim načelnici Policijskih uprava šibensko-kninske i zadarske, Ivica Kostanić i Neven Paškalin, gradonačelnik Grada Splita Ivo Baldasar, kao i kolege iz drugih policijskih uprava, među kojima i njegovi motociklisti.

Riječi utjehe ožalošćenoj obitelji, prijateljima i kolegama, uputio je policijski kapelan i dekan fra Žarko Relota, koji je svima bio potpora u teškim trenucima.

I na kraju, danas, na komemoraciji održanoj u prostorijama Policijske uprave splitsko-dalmatinske, oproštajni govor je održao i načelnik Postaje prometne policije Split Milan Draženović: "Zahtjevnost i specifičnost policijskog posla nas policajce povezuje u jednu veliku obitelj, u kojoj se dijele problemi, sreća, ali i tuga. Na žalost danas smo zajedno sjedinjeni u tuzi za našim dragim Šimom. Cijenjena tugujuća obitelji zauvijek ćete biti dio naše policijske obitelji, te ćemo jedni drugima biti oslonac i pomoć, utjeha i nada sada kada nam je to najpotrebnije. Iza kolege Šime ostat će praznina koja se neće moći popuniti, ali i ponos da smo dijeliti život i svakodnevni posao s jednim izuzetnim čovjekom, kolegom i prijateljem.“