Europski dan bez poginulih u prometu - 21. rujna 2017.

Photo PU_SD/Croatian EDWARD logo.jpg

Europski dan bez poginulih u prometu obilježit će se ove godine u četvrtak, 21. rujna 2017., tijekom Europskog tjedna mobilnosti. European Day Without A Road Death ili Projekt EDWARD ovim ulazi u drugu godinu realizacije, a cilj mu je dan bez poginulih osoba u prometu. Projekt je pokrenula Europska mreža prometne policije (TISPOL), a podržava ga Europska komisija.

 foto: MUP 

Europski dan bez poginulih u prometu obilježit će se ove godine u četvrtak, 21. rujna 2017., tijekom Europskog tjedna mobilnosti. European Day Without A Road Death ili Projekt EDWARD ovim ulazi u drugu godinu realizacije, a cilj mu je dan bez poginulih osoba u prometu. Projekt je pokrenula Europska mreža prometne policije (TISPOL), a podržava ga Europska komisija.

Zajedničkim se trudom značajno može pridonijeti smanjenju smrtnog stradavanja i teškog ozljeđivanja u prometnim nesrećama, kao i nastojanju da takvo stanje bude konstanta. Stoga je na web stranici TISPOL-a započelo odbrojavanje do ključnog datuma, a svi koji to žele mogu na stranici položiti Prisegu.

Iz tog razloga Vas i mibez obzira na to jeste li predstavnik državnih institucija, privatnih organizacija, javnih agencija, dobrotvornih organizacija, škola, fakulteta ili ste jednostavno pojedinac kojemu je stalo, pozivamo da nam se pridružite, podržite projekt  i time pridonesete smanjenju rizika i povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu.