PRIOPĆENJE: zajednički djelovali u krijumčarenju veće količine cigareta

Photo PU_SD/cigrujan.JPG

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske u suradnji i koordinaciji s Upravom kriminalističke policije i USKOK-om, 20.rujna 2012. godine dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom. Utvrđena je osnovana sumnja da je od 30.svibnja do 19.rujna.2012. godine na području šire okolice Splita i u Republici BiH oko sebe okupio i povezao u u zajedničko djelovanje 18 osoba od kojih je 7 državljana R BiH zbog počinjenja kaznenog djela „Izbjegavanje carinskog nadzora“ odnosno krijumčarenja cigareta iz Republike BiH i Crne Gore u Republiku Hrvatsku. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 40-godišnjak iz R BiH i Crne Gore od ostalih članova grupe nabavljao veće količine cigareta različitih marki, bez odgovarajućih nadzornih markica Ministarstva financija RH. Izbjegavajući mjere carinskog nadzora, bez prijave nadležnoj Carinarnici članovi kriminalnih grupa unosili su cigarete u RH te ih dostavljali 40-godišnjaku i 26-godišnjaku koji su ih potom dalje prodavali ostalim članovima navedenih grupa, a koji bi navedeni nadalje prodavali u Splitu i širem splitskom području. Nadalje, osumnjičeni su prokrijumčarili najmanje 191 000 kutija cigareta različitih marki čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 3.400.000 kuna i oštetili državni proračun R.Hrvatske za oko 2 940 000 kuna. U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga Županijskog suda u Splitu obavljena je pretraga osoba, domova i drugih prostorija te sredstava prijevoza . Pronađena je veća količina cigareta i drugih predmeta. Uz kaznenu prijavu podnesenu USKOK-u u pritvorsku policijsku jedinicu Policijske uprave splitsko-dalmatinske privedeno je deset osoba.

 

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave   splitsko-dalmatinske u suradnji i koordinaciji  s Upravom kriminalističke policije i USKOK-om, 20.rujna 2012. godine dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom. Utvrđena je osnovana sumnja da je od 30.svibnja do 19.rujna.2012. godine na području šire okolice Splita i u Republici BiH oko sebe okupio i povezao u u zajedničko djelovanje  18 osoba  od kojih je 7 državljana R BiH zbog  počinjenja kaznenog djela „Izbjegavanje carinskog nadzora“ odnosno krijumčarenja cigareta iz Republike BiH i Crne Gore u Republiku  Hrvatsku.

 Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 40-godišnjak iz R BiH i Crne Gore od ostalih članova grupe nabavljao veće količine cigareta različitih marki, bez odgovarajućih nadzornih markica Ministarstva financija RH. Izbjegavajući mjere carinskog nadzora, bez prijave nadležnoj Carinarnici članovi kriminalnih grupa unosili su cigarete u RH te ih dostavljali 40-godišnjaku i 26-godišnjaku koji su ih   potom dalje prodavali ostalim članovima navedenih grupa, a  koji bi navedeni  nadalje prodavali u   Splitu  i širem splitskom području.

 Nadalje, osumnjičeni su prokrijumčarili najmanje 191 000 kutija cigareta različitih marki čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 3.400.000 kuna i oštetili  državni proračun R.Hrvatske  za oko 2 940 000 kuna.

 U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga Županijskog suda u Splitu obavljena je pretraga osoba, domova i drugih prostorija te sredstava prijevoza . Pronađena je veća količina cigareta i drugih predmeta.

 Uz kaznenu prijavu podnesenu USKOK-u u pritvorsku policijsku jedinicu Policijske uprave splitsko-dalmatinske  privedeno je  deset osoba.