Povodom Dana policije uručene pohvale i nagrade djelatnicima PU splitsko-dalmatinske

Photo PU_SD/nagrađeni 1 za web.JPG

 foto: PU splitsko-dalmatinska 

Zbog postignutih iznimnih rezultata prilikom sudjelovanja u zajedničkoj operaciji TRITON 2015, između deset policijskih službenika, za hrabra djela u Hrvatskoj i na Sredozemlju, nagrađeno je pet policijskih službenika Postaje pomorske policije Split – zapovjednih ophodnog broda Davor Elač, policijski službenici-mornari Dino Grizelj, Petar Višić i Marin Nuić, te policijska službenica za graničnu kontrolu Ana Kapetanović. Nagradu su im dodijelili potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, prilikom obilježavanja Dana policije, 29. rujna, u prihvatnom centru u Opatovcu.

Naši policijski službenici upućeni su 30. srpnja brodom Obalne straže Republike Hrvatske „Andrija Mohorovičić“ u zajedničku operaciju TRITON 2015, kojom upravlja Europska agencija za upravljanje operativnom suradnjom na vanjskim granicama država članica Europske unije (FRONTEX).

Njihovo sudjelovanje u provedbi operacije osobito je doprinijelo zaštiti života, prava, sigurnosti i nepovredivosti osoba. Postigli su iznimne rezultate u obavljanju poslova nadzora državne granice, poslova sa strancima, zaštite osobe i objekata od posebnog interesa, pomorskog prometa, te u drugim policijskim poslovima. Svojim angažmanom pridonijeli su pozitivnom ugledu policije, kako u nacionalnoj tako i u međunarodnoj zajednici.

Također, povodom Dana policije i blagdana Svetog Mihovila, zamjenik načelnika PU splitsko-dalmatinske Marko Srdarević, ovlašten za obavljanje poslova načelnika PU, uručio je zahvalnice djelatnicima policijske uprave, koji su se tijekom protekle godine istakli svojim radom i zalaganjem, te su zaslužni za uspješno obavljanje policijskih i drugih poslova: Ljubici Mateljan iz Postaje pomorske policije Split, Sandri Kovačić iz Odjela maloljetničke delinkvencije, Mladenu Kujundžiću i Smilji Lin iz Prve policijske postaje Split, Denisu Marunčiću i Marku Deliću iz Interventne jedinice policije Split, Željku Perišiću iz Postaje prometne policije Split, Ivanu Bilokapiću iz Postaje granične policije Trilj, Senki Vekić iz Odjela uslužnih poslova, Jurki Leskur-umirovljenoj djelatnici Odjela uslužnih poslova, Marijani Grgurević iz Policijske postaje Kaštela, Ivanu Bitunjac iz Policijske postaje Sinj, Alenu Mustapiću, Ivani Blažić, Ivanu Garcu i Anti Margeta iz Policijske postaje Imotski, te Antoneli Lolić iz Ureda načelnika. Osim djelatnicima Policijske uprave, zahvalnica je uručena i klapi Pasika, zbog iskazane pomoći i doprinosa u realizaciji protokolarnih aktivnosti Policijske uprave.

Ovom prilikom potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić iznimno je promaknuo u viša zvanja policijske službenike PU splitsko-dalmatinske. Mario Labrović iz Druge policijske postaje Split promaknut je u zvanje viši policajac, dok su Goran Zolota i Boško Baričević iz Policijske postaje Trogir promaknuti u zvanje samostalnog policajca.

Na svečanosti u PU splitsko-dalmatinskoj, osim uručenja zahvalnica i izvanrednih promaknuća navedenim djelatnicima policijske uprave i klapi Pasika, g. Marko Srdarević je uručio spomen značku djelatnici Boženki Vlašić, dok je djelatniku Božku Ivišiću uručeno kratko vatreno oružje, povodom njihovog odlaska u zasluženu mirovinu.

Nazočnima se na kraju obratio i policijski kapelan i dekan fra Žarko Relota, koji je uputio čestitke nagrađenim djelatnicima, uz želju da im današnje pohvale budu poticaj za daljnji rad, kako njima tako i svim ostalim policijskim službenicima.