Osumnjičen za razbojništva

Photo PU_SD/razbojništvo st.JPG

Jučer u 7.20 sati osoba maskirana vunenom kapom je ušla u poslovnicu za otkup zlata i srebra, u ulici Ruđera Boškovića u Splitu, kojom prilikom je, prijeteći nožem, od djelatnice zatražio novac, nakon čega se udaljio s mjesta događaja.

 foto: PU splitsko-dalmatinska 

Jučer u 7.20 sati osoba maskirana vunenom kapom je ušla u poslovnicu za otkup zlata i srebra, u ulici Ruđera Boškovića u Splitu, kojom prilikom je, prijeteći nožem, od djelatnice zatražio novac, nakon čega se udaljio s mjesta događaja. Postupajući po zaprimljenoj dojavi o počinjenom kaznenom djelu, policijski službenici Druge policijske postaje Split su ubrzo pronašli i uhitili 25-godišnjaka, kod kojeg je pronađen kuhinjski nož, vunena kapa i rukavice. Priveden je u službene prostorije, gdje je nad njim obavljeno kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je postojanje sumnje da je osim spomenutog kaznenog djela, od 9. do 12. ožujka na području Splita, na isti način – maskiran i uz prijetnju nožem, počinio još četiri razbojništva, i to u poslovnicama za otkup zlata u ulici Domovinskog rata, Nigerovoj ulici i Poljičkoj cesti, iz kojih je otuđio novac i zlato. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 27.000 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 25-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu. Doveden je pritvorskom nadzorniku.