Dovršeno kriminalističko istraživanje nad više osoba

Photo PU_SD/policija05.bmp

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), proveli su kriminalističko istraživanje nad 10 hrvatskih državljana, u dobi od 25 do 64 godine.  Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđene su osnove sumnje da je 32-godišnjak od 24. srpnja do 14. prosinca 2014., u cilju stjecanja materijalne koristi, organizirao kupovinu i isporuku velikih količina rezanog duhana, u dogovoru s tri osobe (42-godišnjakom i dvojicom 49-godišnjaka), a zatim je organizirao i prijevoz nabavljenog duhana iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, kojeg su obavljali 39-godišnjak i 25-godišnjak. Sumnja se da su spomenuti 42-godišnjak i dvojica 49-godišnjaka navedeni duhan prodavali 44-godišnjaku, 64-godišnjaku i 25-godišnjaku, na području Splitsko-dalmatinske županije i šire, radi daljnje preprodaje. Za pomaganje u počinjenju kaznenog djela sumnjiči se 58-godišnja žena. Na opisani način, iz Bosne i Hercegovine je u Republiku Hrvatsku prokrijumčareno najmanje 310 kg rezanog duhana, za koji osumnjičenici nisu platili carinska i porezna davanja, čime su oštetili Državni proračun RH, u iznosu od najmanje 207.000 kuna.  Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je podnesena kaznena prijava protiv 10 osoba, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz članka 257., 328. i 329. Kaznenog zakona RH.   

FOTO: ilustracija 

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), proveli su kriminalističko istraživanje nad 10 hrvatskih državljana, u dobi od 25 do 64 godine.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđene su osnove sumnje da je 32-godišnjak od 24. srpnja do 14. prosinca 2014., u cilju stjecanja materijalne koristi, organizirao kupovinu i isporuku velikih količina rezanog duhana, u dogovoru s tri osobe (42-godišnjakom i dvojicom 49-godišnjaka), a zatim je organizirao i prijevoz nabavljenog duhana iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, kojeg su obavljali 39-godišnjak i 25-godišnjak.  Sumnja se da su spomenuti 42-godišnjak i dvojica 49-godišnjaka navedeni duhan prodavali 44-godišnjaku, 64-godišnjaku i 25-godišnjaku, na području Splitsko-dalmatinske županije i šire, radi daljnje preprodaje. Za pomaganje u počinjenju kaznenog djela sumnjiči se 58-godišnja žena.

Na opisani način, iz Bosne i Hercegovine je u Republiku Hrvatsku prokrijumčareno  najmanje 310 kg rezanog duhana, za koji osumnjičenici nisu platili carinska i porezna davanja, čime su oštetili Državni proračun RH, u iznosu od najmanje 207.000 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je podnesena kaznena prijava protiv 10 osoba, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz članka 257., 328. i 329. Kaznenog zakona RH.