"Policajac u zajednici i medijacija"

Photo PU_SD/medijacija.jpg

U organizaciji Policijske uprave splitsko-dalmatinske i centra za mirenje, medijaciju i razvoj komunikacija iz Splita održan je dvodnevni seminar pod nazivom «Policajac u zajednici i medijacija». Ovo je drugi seminar ovakve vrste kojemu su nazočni kontakt policajci iz Imotskog, Kaštela, Makarske, Solina, Splita, Supetra i Vrgorca. Voditelj seminara Ivan Matešić kontakt policajcima prikazao je mogućnosti komunikacije sa građanima izgrađen međusobnim uvažavanjem, suradnjom i tolerancijom, pri tome pokazujući da je policajac samo običan čovjek. Upravo ideja omogućavanja kontakt policajcima da shvate mogućnosti, prednosti, ali i mane medijacije i mirenja u komunikaciji sa građanima bila je vodilja ovoga seminara. Jer bit rada kontakt policije i jeste približavanje građana policiji i njihovo shvaćanje da policija nije samo manifestiranje moći, sile i naloga, već prvenstveno međusobnog uvažavanja i tolerancije. Seminar je prigodnim izlaganjem otvorio načelnik Sektora policije Slobodan Marendić, a pozornost polaznika su izlaganjem zaokupili načelnik Odjela pravnih poslova Nediljko Garac i voditelj seminara Ivan Matešić. Na kraju polaznicima su dodijeljena priznanja za sudjelovanje u radu seminara.

U organizaciji Policijske uprave splitsko-dalmatinske i centra za mirenje, medijaciju i razvoj komunikacija iz Splita održan je dvodnevni seminar pod nazivom «Policajac u zajednici i medijacija».  Ovo je drugi seminar ovakve vrste kojemu su nazočni kontakt policajci iz Imotskog, Kaštela, Makarske, Solina, Splita, Supetra i Vrgorca. Voditelj seminara Ivan Matešić  kontakt policajcima prikazao je mogućnosti komunikacije sa građanima  izgrađen međusobnim uvažavanjem, suradnjom i tolerancijom, pri tome pokazujući da je policajac samo običan čovjek.

 

            Upravo ideja omogućavanja kontakt policajcima da  shvate mogućnosti, prednosti, ali i mane medijacije i mirenja u  komunikaciji sa građanima bila je vodilja ovoga seminara. Jer bit rada kontakt policije i jeste približavanje građana policiji i njihovo shvaćanje  da policija nije samo manifestiranje moći, sile i naloga, već prvenstveno  međusobnog uvažavanja i tolerancije.

 

            Seminar je prigodnim izlaganjem otvorio načelnik Sektora policije Slobodan Marendić,  a  pozornost polaznika su izlaganjem zaokupili  načelnik Odjela pravnih poslova Nediljko Garac i voditelj seminara Ivan Matešić.

 

            Na kraju polaznicima su dodijeljena priznanja  za sudjelovanje u radu seminara.