Predstavljen preventivni projekt "Siguran lov"

Photo PU_SD/siguran lov1.jpg

 foto: PU SD

U petak, 25. srpnja, u prostorijama Splitsko-dalmatinske županije, održana je konferencija za medije, na kojoj je predstavljen preventivni projekt, pod nazivom „Siguran lov“, koji se provodi u suradnji Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Lovačkog saveza Županije splitsko-dalmatinske i Odbora za sigurnost Splitsko-dalmatinske županije.   

Cilj projekta je podizanje veće razine sigurnosti prilikom držanja, čuvanja i  rukovanja vatrenim oružjem, postizanje sveukupne sigurnosti u lovištima kao i sprečavanje protuzakonitog lova i ostalih protupravnih ponašanja iz domene lovstva, s naglaskom na očuvanje i zaštitu okoliša.

Konferenciji su nazočili predstavnici Splitsko-dalmatinske županije - zamjenik župana Ante Šošić, tajnik Odbora za sigurnost Marko Bekavac, glasnogovornik Davor Pavić, predstavnici Lovačkog saveza županije splitsko-dalmatinske - predsjednik Mladen Balić, zamjenik Mate Rađa i tajnik Mate Budimir, te policijski službenici PU splitsko-dalmatinske - voditelj Odjela prevencije Paško Ugrina i policijski službenik u Odjelu prevencije Mirko Matković.

Zamjenik župana, voditelj Odjela prevencije i predsjednik Lovačkog saveza su javnost upoznali s aktivnostima koje su prethodile samom projektu, kao i onima koje će se provoditi za vrijeme trajanja istog, te su prezentirani izrađeni preventivni materijali, odnosno letak i plakat, koji će se koristiti u projektu. Materijali su namijenjeni svim lovcima i osobama koje su vezane za lovstvo, a tiskaju se na hrvatskom i na talijanskom jeziku, uz financiranje Odbora za sigurnost Splitsko-dalmatinske županije.