Split: Pronađena veća količina marihuane

Photo PU_SD/marihuana 23.8..JPG

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i 27-godišnjakom, obojica iz Splita, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, opisano u članku 173. stavak 2. Kaznenog zakona RH.

  

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i 27-godišnjakom, obojica iz Splita, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga,  opisano u članku 173. stavak 2. Kaznenog zakona RH.

U utorak, 21. kolovoza na području Splita, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga i Postaje prometne policije Split zatekli su 31-godišnjaka i 27-godišnjaka u osobnom vozilu Mercedes. Vozilo je pretraženo po nalogu suca istrage Županijskog suda u Splitu, kojom prilikom je pronađeno 9 paketa s opojnom drogom marihuanom, ukupne težine 8 kg i 601 gram.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnova sumnje da su  osumnjičeni nabavili drogu s namjerom daljnje preprodaje na području Splitsko-dalmatinske županije i šire.

Materijalna vrijednost pronađene droge na ilegalnom tržištu iznosi više od 300 000 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni su dovedeni u pritvorsku policijsku jedinicu, a protiv njih je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu.