U Maljkovu otkriveno spomen obilježje poginulim redarstvenicima Ivici Grubaču i Bogoslavu Lukiću

Photo PU_SD/MALJKOVO 1.JPG

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH imotske krajine, danas je u mjestu Maljkovo otkriveno spomen obilježje hrvatskom redarstvenicima Ivici Grubaču i Bogoslavu Lukiću, povodom 21. godišnjice njihove pogibije u Domovinskom ratu. Svečana ceremonija započela je minutom šutnje u čast poginulih redarstvenika i svih hrvatskih branitelja, a zatim su se obiteljima poginulih i ostalim uzvanicima prigodnim govorom obratili predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, Grada Imotskog, općina Proložac i Hrvace.

           U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH imotske krajine, danas je u mjestu Maljkovo otkriveno spomen obilježje hrvatskom redarstvenicima Ivici Grubaču i Bogoslavu Lukiću, povodom 21. godišnjice njihove pogibije u Domovinskom ratu. Svečana ceremonija započela je minutom šutnje u čast poginulih redarstvenika i svih hrvatskih branitelja, a zatim su se obiteljima poginulih i ostalim uzvanicima prigodnim govorom obratili predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, Grada Imotskog, općina Proložac i Hrvace. Kao izaslanik predsjednika Republike Hrvatske svečanosti je nazočio brigadni general Slaven Zdilar, v.d. ravnatelja HVU «Petar Zrinski». U ime ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske, nazočnima se obratio g. Evelin Tonković, zamjenik ministra, koji je  tom prilikom izrazio svoje zadovoljstvo sudjelovanjem na svečanosti, prisjećajući se na one kojima dugujemo današnju slobodu i samostalnost.

           Vas ne treba podsjetiti na taj nenadoknadivi gubitak. Vi svoja sjećanja nosite svakodnevno, samozatajno, a mi se Vašoj uspomeni možemo samo pokloniti. U novo, europsko razdoblje Republike Hrvatske moramo ući na temelju onog što su oni sanjali i za što su pali. U Europu ulazimo sa sjećanjem na žrtvu koja nas obvezuje da živimo časno i odgovorno, kao što su bili i oni, rekao je zamjenik ministra, obraćajući se posebno obiteljima poginulih redarstvenika, ali i svima drugima koji su nazočili ovoj svečanosti.

            Nakon otkrivanja spomenika, g. Evelin Tonković, zajedno s g. Ivom Labrović, zamjenikom načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske, gđom. Vjerom Malbaša, načelnicom Policijske postaje Sinji i g. Ljubom Zečić, načelnikom Policijske postaje Imotski, položio je vijenac i zapalio svijeću u znak zahvalnosti i sjećanja na poginule kolege.