Osiguranje Europskog rukometnog prvenstva 2018. u Splitu

Photo PU_SD/EHP (6)NASL..jpg

foto: PU splitsko-dalmatinska  

Hrvatska rukometna reprezentacija od 4. siječnja boravila je u Splitu vezano uz održavanje EHF EURO 2018. Od petka, 12.siječnja, u Spaladium Areni odigrale su se rukometne utakmice skupine „A“.  Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom čitavog boravka rukometnih reprezentacija na području Splita, aktivno su obavljali poslove vezane uz sigurnost javnog okupljanja, ali i općenito sigurnost svih sudionika događaja, kako natjecatelja, tako i gledatelja u Spaladium Areni. Posao policije osim osiguranja javnog okupljanja u samoj dvorani bili su i poslovi organiziranja posebnog režima prometa, ali i očuvanje povoljne razine sigurnosti na području Grada Splita, u čemu smo uspjeli. Od samog početaka organizacije održavanja EHF EURO 2018 u Splitu policija je bila aktivno uključena u dogovore vezane uz način realizacije javnog okupljanja, surađujući sa svim institucijama kako bi odigravanje utakmica proteklo u navijačkom duhu.  U tri dana održavanja natjecanja u Spaladium Areni u Splitu svjedočili smo odličnoj sportskoj atmosferi i fair play navijanju hrvatskih navijača zajedno s gostujućim navijačima.   

Nakon održanih utakmica skupine „A“ sa zadovoljstvom možemo konstatirati kako od 12. siječnja do danas nismo zabilježili niti jedan značajniji incident, niti jedan negativan sigurnosni događaj, te kako je održavanje rukometnog prvenstva u Splitu sa sigurnosnog aspekta proteklo na najvišoj razini. 

Nakon Splita EHF EURO 2018 nastavlja se u drugim hrvatskim gradovima, a hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji želimo uspješan nastavak turnira, uz nadu da ćemo opet biti njihovi domaćini.

Sretno kauboji!