PU splitsko-dalmatinska: kriminalističkim istraživanjem nad više osoba pronađena veća količina droge, duhana i oružja

Photo PU_SD/22.8. (2).jpg

 Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom i 38-godišnjakom s područja Omiša, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, opisano u članku 190. stavak 2. Kaznenog zakona, dok se 36-godišnjak sumnjiči i za počinjenje kaznenog djela Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, opisano u članku 331. stavak 1. Kaznenog zakona. Naime, 21.kolovoza policijski službenici zatekli su i uhitili navedene osobe. U sklopu kriminalističkog istraživanja, od 36-godišnjaka je oduzeto 1 kg i 206 grama droge amfetamin, 26 g droge kokain, 178 g droge MDMA, oprema i pribor za vaganje i pakiranje droge, jedna automatska puška i jedan pištolj koje nelegalno posjeduje, dok je kod 38-godišnjaka pronađeno i oduzeto 2 kg i 176 grama droge amfetamin.

 foto: PU SD

              Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom i 38-godišnjakom s područja Omiša, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, opisano u članku 190. stavak 2. Kaznenog zakona, dok se 36-godišnjak sumnjiči i za počinjenje kaznenog djela Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, opisano u članku 331. stavak 1. Kaznenog zakona.

            Naime, 21.kolovoza  policijski službenici zatekli su i uhitili navedene osobe. U sklopu kriminalističkog istraživanja, od 36-godišnjaka je oduzeto 1 kg i 206 grama droge amfetamin, 26 g droge kokain, 178 g droge MDMA, oprema i pribor za vaganje i pakiranje droge, jedna automatska puška i jedan pištolj koje nelegalno posjeduje, dok je kod 38-godišnjaka pronađeno i oduzeto 2 kg i 176 grama droge amfetamin.

            Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnova sumnje da su  osumnjičeni nabavljali veće količine droge amfetamin, kokain i MDMA, s namjerom daljnje prodaje na području Splitsko-dalmatinske županije i šire.  Materijalna vrijednost pronađene droge na ilegalnom tržištu procjenjuje se na više od  600.000,00 kuna. Osumnjičenici su predani policijskom pritvorskom nadzorniku, a zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, protiv njih je podnesena  kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

         Policijski službenici Prve policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom koji je jučer tijekom jutra  zatečen na području Splita, kojom prilikom je pokušao pobjeći. Ubrzo je uhićen, te je kod njega pronađeno i oduzeto 11 PVC vrećica s više od  2.70 kg rezanog duhana  skrivenog u torbi koju je imao sa sobom.  U sklopu daljnjeg  kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga,  obavljena je pretraga garažnog prostora kojeg  koristi osumnjičenik. Pronađeno je i oduzeto  ukupno  više od   91 kilogram rezanog duhana, čija se vrijednost na ilegalnom tržištu procjenjuje na oko 30 tisuća kuna.

            Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljene trgovine opisanog u čl.264. Kaznenog zakona RH, podnesena je kaznena prijava, redovnim putem, Općinskom državnom odvjetništvu.

           Policijski službenici Policijske postaje Sinj u suradnji  sa službenicima Službe kriminaliteta droga, 21. kolovoza su zaustavili osobno vozilo Mercedes kojim je upravljao 40- godišnji hrvatski državljanin. Policijski službenici su prilikom obavljanja službenih radnji u unutrašnjosti vozila, na stražnjem sjedištu, uočili  vrećicu u kojoj se nalazila tvar karakteristična za  drogu marihuanu, a koju je 40 - godišnjak dragovoljno izručio, kao i digitalnu vagu i pištolj, za koji, kako je utvrđeno, nema potrebnu dozvolu. Policijski službenici oduzeli su pronađene predmete, kao i vrećicu u kojoj se, kako je utvrđeno, nalazilo 630,2 grama  marihuane, čija se materijalna vrijednost na ilegalnom tržištu procjenjuje na više od 30 tisuća kuna.

        Protiv 40- godišnjeg hrvatskog državljanina,  zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenih djela Neovlaštene proizvodnje i prometa  drogama i Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.