Provedeno kriminalističko istraživanje: policija pronašla i oduzela drogu i oružje

Photo PU_SD/oružje i drogawebweb.jpg

 FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba, hrvatskih državljana u dobi od 28, 30,32,40,41 i 50 godina.

Utvrđena je sumnja da su od veljače do svibnja 2018. godine u više navrata  prodavali drogu heroin, amfetamin, kokain i marihuanu.

 Provedenim kriminalističkim istraživanjem i obavljenom pretragom doma i drugih prostorija koje navedeni koriste pronađeno je i oduzeto ukupno 278 grama heroina 30 komada stabljika cannabis sative tipa droga marihuana, 155 grama marihuane,138 grama amfetamina, 9,9 grama kokaina, 16 tableta ecstasya, te oprema za uzgoj droge marihuane kao i jedna   automatska puška, jedna prerađena puška, dvije ručne bombe, 378 komada različitog streljiva, jedan sporogoreći štapin, jedna elektro detonatorska kapisla i jedan viscofitilj.

 Zbog sumnje da su počinili  kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama protiv navedenih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te su dovedeni policijskom pritvorskom nadzorniku osim spomenutog 40-godišnjaka koji je za sada nedostupan policiji i protiv kojega se podnosi i kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje  oružja i eksplozivnih  tvari kao i  optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju.