Policijska postaja Kaštela preselila u nove prostorije

Photo PU_SD/pp kaštela web1.JPG

Policijsku postaju Kaštela od danas tražimo na novoj adresi. Iz prizemlja zgrade u ulici Fra Fulgencija Careva u Kaštel Gomilici, preselila je u nove prostorije, u susjedni Kaštel Sućurac, na zadovoljstvo načelnika Marina Dražina i svih kaštelanskih djelatnica i djelatnika, ali i građana Grada Kaštela, te općina Prgomet, Lećevica i Primorski Dolac. Obzirom na porast broja stanovništva, a time i policijskih intervencija i potreba građana, na upravo spomenutom području koje teritorijalno pokriva Policijska postaja Kaštela, a radi se o čak 250 četvornih kilometara, s gotovo 50 tisuća stanovnika, sada već „stare“ prostorije Policijske postaje su s vremenom postale neprikladne za svakodnevno obavljanje policijskih zadaća i udovoljavanje potrebama građana.

 foto: PU SD

Policijsku postaju Kaštela od danas tražimo na novoj adresi. Iz prizemlja zgrade u ulici Fra Fulgencija Careva u Kaštel Gomilici, preselila je u nove prostorije, u susjedni Kaštel Sućurac, na zadovoljstvo načelnika Marina Dražina i svih kaštelanskih djelatnica i djelatnika, ali i građana Grada Kaštela, te općina Prgomet, Lećevica i Primorski Dolac.

Obzirom na porast broja stanovništva, a time i policijskih intervencija i potreba građana, na upravo spomenutom području koje teritorijalno pokriva Policijska postaja Kaštela, a radi se o čak 250 četvornih kilometara, s gotovo 50 tisuća stanovnika, sada već „stare“ prostorije Policijske postaje su s vremenom postale neprikladne za svakodnevno obavljanje policijskih zadaća i udovoljavanje potrebama građana.

Sa svojih novih 700 “kvadrata“, umjesto dosadašnjih 370, nove prostorije Policijske postaje Kaštela udovoljavaju specifičnim zahtjevima za uspješno obavljanje policijskih poslova, što će zasigurno biti i dodatan motiv svim djelatnicima Policijske postaje da i dalje unapređuju svoj rad, odnosno rad Policijske postaje, u čemu su i do sada bili uspješni.

U nove prostorije uveo ih je glavni ravnatelj policije, g. Vlado Dominić, presijecanjem vrpce na današnjoj svečanosti, na kojoj su, osim rukovoditelja i djelatnika Policijske postaje Kaštela, nazočili i načelnik Ureda glavnog ravnatelja g. Zlatko Koštić, zamjenik načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske g. Marko Srdarević s načelnicom i načelnicima Sektora, gradonačelnik Grada Kaštela g. Ivan Udovičić, član Uprave Centra za vozila Hrvatske, gđa. Ida Laić,  te fra Roko Bedalov, koji je blagoslovio okupljene i zgradu Policijske postaje. Otvarajući nove prostorije Policijske postaje Kaštela, g. Vlado Dominić je izrazio zadovoljstvo preseljenjem Policijske postaje na novu lokaciju, koja potpuno udovoljava potrebama policijskih službenika i građana, napominjući kako će isto biti dodatni poticaj policijskim službenicima za postizanje još uspješnijih rezultata rada. Ovom prilikom, glavni ravnatelj se također zahvalio predstavnicima Centra za vozila Hrvatske, u sklopu kojeg se nalazi nova Policijska postaja.