Sumnjiči se za zlouporabu položaja i ovlasti i primanje mita

Photo PU_SD/policija-noć.jpg

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u suradnji s USKOK-om, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjim policijskim službenikom. Sumnja se da je tijekom ožujka, svibnja i lipnja 2014. počinio dva kaznena djela Primanja mita, iz članka 293. KZ-a, te jedno kazneno djelo Zlouporabe položaja i ovlasti, iz članka 291. KZ-a.  49-godišnjak se sumnjiči da je, radi stjecanja materijalne koristi, svojim vozilom iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, prevezao dvije državljanke Bosne i Hercegovine, za koje je znao da im je otkazan boravak u Republici Hrvatskoj, za što je od istih tražio i primio novac za učinjenu uslugu, u sveukupnom iznosu od oko 4500 kuna. Također se sumnjiči da je, kao policijski službenik, zlouporabio položaj i ovlasti, te dvjema neovlaštenim osobama odavao podatke vezane uz policijsko postupanje, usmjereno na suzbijanje kaznenih djela Nedozvoljene igre na sreću.  Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 49-godišnjaka je USKOK-u podnesena kaznena prijava.  

 FOTO: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u suradnji s USKOK-om, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjim policijskim službenikom. Sumnja se da je tijekom ožujka, svibnja i lipnja 2014. počinio dva kaznena djela Primanja mita, iz članka 293. KZ-a, te jedno kazneno djelo Zlouporabe položaja i ovlasti, iz članka 291. KZ-a.

 49-godišnjak se sumnjiči da je, radi stjecanja materijalne koristi, svojim vozilom iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, prevezao dvije državljanke Bosne i Hercegovine, za koje je znao da im je otkazan boravak u Republici Hrvatskoj, za što je od istih tražio i primio novac za učinjenu uslugu, u sveukupnom iznosu od oko 4500 kuna.

 Također se sumnjiči da je, kao policijski službenik, zlouporabio položaj i ovlasti, te dvjema neovlaštenim osobama odavao podatke vezane uz policijsko postupanje, usmjereno na suzbijanje kaznenih djela Nedozvoljene igre na sreću.

 Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 49-godišnjaka je USKOK-u podnesena kaznena prijava.