Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja: U Splitu i Kaštelima položeni vijenci za poginule branitelje

Photo PU_SD/2016 Lovrinac (3) – nasl.JPG

 foto: PU splitsko-dalmatinska 

Polaganjem vijenaca na gradskom groblju Lovrinac, Split je danas započeo s obilježavanjem Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. U ime Policijske uprave splitsko-dalmatinske vijence i svijeće kod Središnjeg križa i na Groblju branitelja, te kod spomen ploče Bošnjacima-Muslimanima poginulim u Domovinskom ratu, položio je Slobodan Marendić, ovlašten za obavljanje poslova načelnika Policijske uprave, zajedno sa suradnicima. Počast poginulima odala su i izaslanstva Hrvatske ratne mornarice na čelu sa zapovjednikom Predragom Stipanovićem, Splitsko-dalmatinske-županije na čelu sa županom Zlatkom Ževrnjom, Grada Splita s gradonačelnikom Ivom Baldasarom, te brojne udruge i članovi obitelji i prijatelji poginulih branitelja.

U prigodnom obraćanju i molitvi za poginule, kapelan Hrvatske ratne mornarice don Branimir Projić uputio je svoju čestitku za nadolazeći blagdan i  pozvao sve da zajedno gradimo budućnost u miru i slobodi. Glavni imam Vahid efendija Hadžić zahvalio je svima koji su danas došli odati počast Bošnjacima, koji su u Domovinskom ratu dali svoje živote u obrani Republike Hrvatske. Svečanost je nastavljena Svetom misom, te mimohodom branitelja sa zastavama ratnih postrojbi, u kojem su sudjelovali i policijski službenici PU splitsko-dalmatinske.

Dan pobjede jučer je obilježen i u Gradu Kaštela, a vijence i svijeće kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i kod spomen obilježja na Malačkoj položio je zamjenik ministra unutarnjih poslova Davor Blažević, zajedno s načelnikom PU splitsko-dalmatinske Slobodanom Marendićem i načelnikom Policijske postaje Kaštela Marinom Dražin.