Posjet izaslanstva Ravnateljstva interventnih policija njemačkih saveznih država PU splitsko-dalmatinskoj: donirana policijska oprema

Photo PU_SD/Bicikli (3).JPG

foto: PU splitsko-dalmatinska 

Izaslanstvo Ravnateljstva interventnih policija saveznih država SR Njemačke koje predvodi gospodin Wolfgang Lohmann, ravnatelj interventnih policija saveznih zemalja SR Njemačke od 27. do 29. srpnja u radnom je posjetu Republici Hrvatskoj. Svrha posjeta njemačkog izaslanstva je realizacija donacije policijske opreme, kao i razgovori o dosadašnjoj suradnji, te planovima za suradnju 2016. i 2017. godine. Izaslanstvo njemačke policije danas je posjetilo Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku, kako bi uz radne sastanke, predali dio opreme donirane ovoj Upravi i to četiri bicikla namijenjena policijskim službenicima koje poslove obavljaju u biciklističkim ophodnjama.

Potpisivanje ugovora o donaciji, kao i primopredaja doniranih bicikli danas je upriličena na splitskoj Rivi. Ugovor su potpisali  Wolfgang Lohmann i Slobodan Marendić, ovlašten za obavljanje poslova načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Ceremoniji primopredaje na Rivi nazočili su i  Dieter Balcerek, suradnik u Uredu ravnatelja pokrajinskih interventnih policija, Marco Weiser, časnik za vezu savezne policije, te predstavnici Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec, pomoćnik glavnog ravnatelja policije- načelnik Uprave policije i Marko Srdarević, ovlašten za obavljanje poslova pomoćnika glavnog ravnatelja policije - načelnika Uprave kriminalističke policije. Wolfgang Lohmann između ostalog je naglasio kako je radni posjet PU splitsko-dalmatinskoj  nastavak do sada uspostavljene uspješne suradnje njemačke policije s Ravnateljstvom policije Republike Hrvatske, dok je Slobodan Marendić uz zahvalu za primljenu donaciju gostima zaželio dobrodošlicu, te istakao kako je radni posjet prilika za razmjenu pozitivnih iskustava i trendova u radu policije, ali i prilika gostima da se tijekom posjeta upoznaju i s prirodnim ljepotama i znamenitostima Dalmacije i Splita.

Nakon održane ceremonije primopredaje doniranih bicikli, u PU splitsko-dalmatinskoj održan je radni sastanak na početku kojeg je u ime domaćina gospodin Dražen Vitez, zamjenik glavnog ravnatelja policije, još jednom zahvalio na dosadašnjoj suradnji, istakao kako je zajednički rad realizirao brojim projektima, te je goste upoznao s planovima i projektom Sigurna turističke sezona. Izaslanstva su tijekom radnog sastanka razgovarali o značajnim temama važnim za funkcioniranje policije, te su načelno dogovorili daljnju suradnju posebno u dijelu razmjene dosadašnjih iskustava u radu policija u Njemačkoj i Hrvatskoj.