Ministar Ostojić primio izaslanstvo Slovačke Republike

Photo PU_SD/trogir naslovna.jpg

U gradskoj vijećnici u Trogiru, potpisan je danas 04. lipnja Provedbeni protokol o suradnji tijekom turističke sezone 2012 između Slovačke Republike i Republike Hrvatske. Provedbeni protokol o suradnji tijekom turističke sezone potpisali su gospodin Robert Kalinak, potpredsjenik Vlade i ministar unutarnjih poslova Slovačke Republike, te ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Ranko Ostojić. Potpisivanju protokola prethodio je radni sastanak izaslanstava. Ministar Ranko Ostojić istaknuo je da je ovaj susret nastavak dugogodišnje suradnje koja je započela još 2008. sa policijom Slovačke Republike, a od kada su ukupno 32 slovačka policijska službenika obavljala službu u Republici Hrvatskoj. Ove turističke sezone, osam slovačkih policijskih službenika biti će raspoređeno na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Policijske uprave primorsko-goranske. Slovački policijski službenici službu će obavljati u odori i bez naoružanja i to u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim policijskim službenicima s temeljnom zadaćom ostvarivanja izravnog kontakta sa svojim državljanima na turističkom boravku u našoj zemlji. Njihova dodatna uloga je i ostvarivanje što bolje komunikacije između hrvatske policije i slovačkih državljana, te obrnuto, a u cilju ugodnijeg boravka i većeg osjećaja sigurnosti slovačkih gostiju. Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Slovačke Republike, Robert Kalinak, također je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i naglasio važnost prisutnosti slovačkih policajaca na području Republike Hrvatske i to upravo na moru, a iz razloga što je Republika Hrvatska najomiljenija i najčešće odabrana destinacija slovačkih turista tijekom ljetne sezone.

U gradskoj vijećnici u Trogiru, potpisan je danas 04. lipnja Provedbeni protokol o suradnji tijekom turističke sezone 2012  između Slovačke Republike i Republike Hrvatske. Provedbeni protokol o suradnji tijekom turističke sezone potpisali su gospodin Robert Kalinak, potpredsjenik Vlade i ministar unutarnjih poslova Slovačke Republike, te ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Ranko Ostojić.  Potpisivanju protokola prethodio je radni sastanak izaslanstava.

Ministar Ranko Ostojić istaknuo je da je ovaj susret  nastavak dugogodišnje suradnje koja je započela još 2008. sa policijom Slovačke Republike, a od kada su ukupno 32 slovačka policijska službenika obavljala službu u Republici Hrvatskoj.

Ove turističke sezone, osam slovačkih policijskih službenika biti će raspoređeno na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske  i Policijske uprave primorsko-goranske. 

Slovački policijski službenici službu će obavljati u odori i bez naoružanja i to u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim policijskim službenicima s temeljnom zadaćom ostvarivanja izravnog kontakta sa svojim državljanima na turističkom boravku u našoj zemlji. Njihova dodatna uloga je i ostvarivanje što bolje komunikacije između hrvatske policije i slovačkih državljana, te obrnuto, a u cilju ugodnijeg boravka i većeg osjećaja sigurnosti slovačkih gostiju.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Slovačke Republike, Robert Kalinak, također je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i naglasio važnost prisutnosti slovačkih policajaca na području Republike Hrvatske i to upravo na moru, a iz razloga što je Republika Hrvatska najomiljenija i najčešće odabrana destinacija slovačkih turista tijekom ljetne sezone.