PREVENCIJA I ALTERNATIVA 1

Photo PU_SD/radoja.jpg

Dana 15. veljače 2012. god. na području grada Splita započela je provedba preventivnog projekta "Zajedno možemo više", odnosno njegove treće komponente "Prevencija i alternativa“ (PIA-1) koja je namijenjena za učenike 5. razreda svih osnovnih škola na području Grada Splita

Dana 15. veljače 2012. god. na području grada Splita započela je provedba preventivnog projekta "Zajedno možemo više", odnosno njegove treće komponente "Prevencija i alternativa“ (PIA-1) koja je namijenjena za učenike 5. razreda svih osnovnih škola na području Grada Splita, te su prvi na redu učenici iz OŠ "Sućidar“. Projekt se provodi na način da se sa učenicima prolazi kroz interaktivnu radionicu: „Pravodobno rješavanje problema“.

Svrha ove radionice je da učenici na primjeru kojeg neposredno provode s kontakt policajcem zaključe kako je bitno riješiti problem dok je problem još u začetku. Ako se problem na vrijeme ne rješava postepeno će se nagomilati sve više problema  i postat će teže rješivi ili nerješivi.

Po završetku radionice, a s ciljem valorizacije programa,  učenici rješavaju edukativni kviz koji sadrži 27 pitanja sa ponuđenim odgovorima.

Rješavanje edukativnog kviza kao i vrednovanje je potvrda stečenih znanja iz dosada provedene edukacije. Kviz u ponuđenim odgovorima daje povratnu informaciju djeci što je u njihovoj dobi dobro, što nije dobro i što je zakonski zabranjeno.

Navedeni preventivni program se provodi temeljem prethodno potpisanog Ugovora između PU-SD i Grada Splita, uz potporu Vijeća za provedbu programa prevencije kriminaliteta na području Grada Splita.