"SIGURNO NA DVA KOTAČA"

Photo PU_SD/sigurno dva kotača.jpg

U organizaciji Policijske uprave splitsko-dalmatinske, HAK-a Auto klub Split, Motociklističkog kluba BMW Split, danas je s početkom u 10.00 sati u Splitu provedena preventivna akcija "Sigurno na dva kotača". Akcija je prezentirana na Prometnom poligonu na Poljudu uz sudjelovanje vozača motocikla i mopeda koji su imali priliku pokazati svoju vještinu upravljanja. Ovoj akciji pridružili su se ravnatelj i učenici Srednje prometne škole Split, Moto udruga policajaca plavi vitezovi

U organizaciji Policijske uprave splitsko-dalmatinske, HAK-a Auto klub Split, Motociklističkog kluba BMW Split, danas je s početkom u 10.00 sati u Splitu provedena preventivna akcija "Sigurno na dva kotača". Akcija je prezentirana na Prometnom poligonu na Poljudu uz sudjelovanje vozača motocikla i mopeda koji su imali priliku pokazati svoju vještinu upravljanja.

Ovoj akciji pridružili su se ravnatelj i učenici Srednje prometne škole Split, Moto udruga policajaca plavi vitezovi CRO5 Split, a koji  su dio međunarodnog moto Kluba BLUEKNIGHTS, te građani zaljubljenici motocikala.

Policijski službenici – instruktori policijske vožnje na Policijskoj akademiji prezentirali su simulator vožnje na motociklu koji je privukao najmlađe posjetitelje. Splitski studenti FESB-a članovi udruge primijenjenog strojarstva koji se bave izradom bolida također su isprobali svoje vještine na svojim motociklima i mopedima. Svojim sudjelovanjem žele još više naučiti i prenijeti dalje poruku svima o potrebi svih na pozornost u prometu. Da je posebno sada na početku ljetne sezone važan oprez u prometu istaknuo je Željan Rakela, predsjednik Moto kluba BMW, jer kako kaže sada će motocikli i mopedi pojačano sudjelovati u prometu. Pohvalio je policiju kazavši da ovom akcijom pokazuje  važnost i doprinos zajednici svojim preventivnim djelovanjem.

Cilj je akcije promicati prometnu kulturu vozača mopeda i motocikla, kao i svih ostalih sudionika u prometu, a sve u cilju  smanjenja broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju motociklisti i mopedisti i smanjenja njihova stradavanja. Njome se ukazuje na poželjno ponašanje u prometu, poštivanje prometnih propisa s naglaskom na korištenje kacige za vrijeme vožnje. Pripadnici klubova koriste priliku za motiviranje ove kategorije sudionika u prometu na uključivanje u njihovo članstvo te upozoravaju ostale sudionika u prometu na prisutnost vozača mopeda i motociklista na cestama.

Akcija koju su popratili brojni mediji a koji su na taj način najviše doprinijeli promidžbi prometne kulture i sigurnosti u prometu, završila je dodjelom prigodnih nagrada najvještijim natjecateljima u vožnji na dva kotača.