Sigurna turistička sezona: međunarodna policijska suradnja policije u odori

Photo PU_SD/9944web.jpg

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj danas je održana konferencija za medije vezano uz projekt „Međunarodna policijska suradnja tijekom turističke sezone 2014“ na kojoj uz Paška Ugrinu, voditelja Odjela prevencije, sudjelovali predstavnici Veleposlanstva Francuske Republike u Republici Hrvatskoj gospodin Stephane Kyre, policijski ataše za unutarnju sigurnost i gospodin Philippe Quilicci i policijski službenici iz Francuske Stephane Gabric i Sinisa Pusić, kao i . Predstavnike Veleposlanstva Francuske Republike i francuske policijske službenike primio je Marko Srdarević, ovlašten za obavljanje poslova načelnika policijske uprave, zaželio im je dobrodošlicu i naveo je kako je međunarodna policijska suradnja tijekom turističke sezone iznimno značajan i koristan projekt. „Policija mora pružiti sigurnost svim građanima, posebno turistima koji tijekom ljeta borave na području Splitsko-dalmatinske županije, a u toj zadaći od iznimnog značaja je doprinos stranih policajaca. Važno je da strani državljani imaju mogućnost kada je to potrebno obratiti se policijskom službeniku iz svoje zemlje“. Stephane Kyre zahvalio je na dočeku, te je istakao kako je boravak francuskih policajca na Jadranu tradicija koja traje već osam godina, a kako je ovo drugi put da francuski policajci borave na području PU splitsko-dalmatinske. Naveo je kako je izrazito zadovoljan dosadašnjom uspješnom suradnjom tijekom ljeta i zaželio je uspjeh hrvatskim i francuskim policajcima u zajedničkom radu i tijekom ove godine. „Hrvatska je sigurna zemlja i zbog toga veliki broj francuskih državljana ljeto provode na Jadranu.“ Na konferenciji za medije Paško Ugina, voditelj Odjela prevencije istako je kako u sklopu projekta Međunarodna policijska suradnja tijekom turističke sezone ove godine na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske borave strani policijski službenici iz Slovačke, Poljske, Češke, Italije, Njemačke i Francuske, te da će francuski policijski službenici boraviti na području Splita do 16.kolovoza, a službu će obavljati u Prvoj i Drugoj policijskoj postaji Split u ophodnjama zajedno s hrvatskim policajcima, ali će tijekom boravka biti aktivni i u drugim mjestima na području uprave. Francuski policijski službenici Stephane Gabric i Siniša Pusic zahvalili su na gostoprimstvu, istakli kako će biti na usluzi francuskim državljanima tijekom boravka, te kako su sigurni da će njihovim državljanima biti drago kada vide francuskog službenika i tijekom odmora u Hrvatskoj.

 FOTO: MUP/PU splitsko-dalmatinska

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj danas je održana konferencija za medije vezano uz projekt  „Međunarodna policijska suradnja tijekom turističke sezone 2014“ na kojoj  uz Paška Ugrinu, voditelja Odjela prevencije, sudjelovali predstavnici Veleposlanstva Francuske Republike u Republici Hrvatskojgospodin Stephane Kyre, policijski ataše za unutarnju sigurnost i gospodin Philippe Quilicci ipolicijski službenici iz Francuske Stephane Grbic i Sinisa Pusić . 

Predstavnike Veleposlanstva Francuske Republike i francuske policijske službenike primio je Marko Srdarević, ovlašten za obavljanje poslova načelnika policijske uprave, zaželio im je  dobrodošlicu i naveo je kako je međunarodna policijska suradnja tijekom turističke sezone iznimno značajan i koristan projekt. „Policija mora pružiti sigurnost svim građanima,  posebno turistima koji tijekom ljeta borave na području Splitsko-dalmatinske županije, a u toj zadaći od iznimnog značaja je doprinos stranih policajaca. Važno je da strani državljani imaju mogućnost kada je to potrebno obratiti se policijskom službeniku iz svoje zemlje“.

Stephane Kyre zahvalio je na dočeku, te je istakao kako je boravak  francuskih policajca na Jadranu tradicija koja traje već osam godina, a kako je ovo drugi put da francuski policajci borave na području PU splitsko-dalmatinske. Naveo je kako je izrazito zadovoljan dosadašnjom uspješnom suradnjom tijekom ljeta i zaželio je uspjeh hrvatskim i francuskim policajcima u zajedničkom radu i tijekom ove godine. „Hrvatska je sigurna zemlja i zbog toga veliki broj francuskih državljana ljeto provode na Jadranu.“

Na konferenciji za medije Paško Ugina, voditelj Odjela prevencije istako je kako  u sklopu projekta Međunarodna policijska suradnja tijekom turističke sezone ove godine na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske borave strani policijski službenici iz Slovačke, Poljske, Češke, Italije, Njemačke i Francuske, te da će francuski policijski službenici boraviti na području Splita do 16.kolovoza, a službu će obavljati u Prvoj i Drugoj policijskoj postaji Split u ophodnjama zajedno s hrvatskim policajcima, ali će tijekom boravka biti aktivni i u drugim mjestima na području uprave.

Francuski policijski službenici Stephane Grbric i Siniša Pusic zahvalili su na gostoprimstvu, istakli kako će biti na usluzi francuskim državljanima tijekom boravka, te kako su sigurni da će njihovim državljanima biti drago kada vide francuskog službenika i tijekom odmora u Hrvatskoj.