Konferencija "Sigurnost povijesnih gradova- Izazovi turizma"

Photo PU_SD/SPG 2.jpg

 Druga po redu konferencija “Sigurnost povijesnih gradova – Izazovi turizma” održati će se 16. i 17. ožujka 2018. u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva kulture i Ministarstva turizma. Organizatori konferencije su Hrvatska udruga povijesnih gradova (HUPG), International Police Association – Regionalni klub IPA splitsko dalmatinska (IPA SD) i Sveučilišni odjel za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu uz potporu Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita, Grada Solina, te Hikvisiona. Konferencija će ugostiti brojne svjetske stručnjake iz SAD-a, Velike Britanije, Izraela i Turske po pitanju sigurnosti. Sudionici ove međunarodne konferencije dobiti će odgovore na pitanja: – Koji su to suvremeni izazovi sigurnosti, posebice s aspekta rizika za kulturnu i povijesnu baštinu starih gradova u uvjetima turističke ekspanzije? – Kakav je odgovor struke i lokalne zajednice na ove izazove, što u praksi zaista donosi uspjeh, kako planirati, organizirati i upravljati događanjima u interesu promidžbe, gospodarskog napretka i smislenog korištenja resursa u sigurnim uvjetima? – Na koji način partnerstva, i koja točno partnerstva, na lokalnoj razini mogu pomoći osigurati suživot povijesti i izazova modernog doba? U sklopu konferencije biti će postavljena izložba Muzeja policije pod nazivom „Ljepota lažnog sjaja“. Izložit će se petnaestak radova od kojih se najveći broj odnosi na ulja na platnu i nekoliko skulptura. Radi se o krivotvorinama radova Ede Murtića, Zlatka Price, Mersada Berbera, Dimitrija Popovića, Đure Pulitike, Vaska Lipovca, Ivana Lackovića Croate, Miljenka Stančića, Vladimira Kirina, Ivana Rabuzina i Ferde Kovačevića. Tu su i dvije krivotvorene skulpture Dušana Džamonje i Vojina Bakića, a od stranih autora krivotvoreni su radovi Amadeo Modgliania i Pierre-Augustea Renoira. Prikupljanje krivotvorina započelo 2009. godine kada se posredstvom Službe organiziranog kriminaliteta iz Uprave kriminalističke policije kod sudova uspjelo ishoditi da se po pravomoćnosti sudskih postupaka krivotvorine ne uništavaju već se dodjeljuju kao izlošci Muzeju policije. Ovo je prvi puta da Muzej policije izlaže dio svojih eksponata na području Splita. Više informacija konferenciji „Sigurnost povijesnih gradova – izazovi turizma“ možete pronaći na sljedećim poveznicama: http://www.unist.hr/novosti/najave-i-doga%C4%91anja/predavanje-dr-sc-petera-tarlowa-prica-o-newyorskim-plavcima-kako-je-new-york-postao-siguran-grad-106061 http://www.tourismandmore.com/people/peter-tarlow/ http://www.shcconference.com/

  Druga po redu konferencija “Sigurnost povijesnih gradova – Izazovi turizma” održati će se16. i 17. ožujka 2018. u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva kulture i Ministarstva turizma.

Organizatori konferencije su Hrvatska udruga povijesnih gradova (HUPG), International Police Association – Regionalni klub IPA splitsko dalmatinska (IPA SD) i Sveučilišni odjel za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu uz potporu Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita, Grada Solina, te Hikvisiona.

Konferencija će ugostiti brojne svjetske stručnjake iz SAD-a, Velike Britanije, Izraela i Turske po pitanju sigurnosti.

Sudionici ove međunarodne konferencije dobiti će odgovore na pitanja:
– Koji su to suvremeni izazovi sigurnosti, posebice s aspekta rizika za kulturnu i povijesnu
baštinu starih gradova u uvjetima turističke ekspanzije?
– Kakav je odgovor struke i lokalne zajednice na ove izazove, što u praksi zaista donosi
uspjeh, kako planirati, organizirati i upravljati događanjima u interesu promidžbe,
gospodarskog napretka i smislenog korištenja resursa u sigurnim uvjetima?
– Na koji način partnerstva, i koja točno partnerstva, na lokalnoj razini mogu pomoći
osigurati suživot povijesti i izazova modernog doba?

U sklopu konferencije biti će postavljena izložba Muzeja policije pod nazivom „Ljepota lažnog sjaja“.

Izložit će se petnaestak radova od kojih se najveći broj odnosi na ulja na platnu i nekoliko skulptura. Radi se o krivotvorinama radova Ede Murtića, Zlatka Price, Mersada Berbera, Dimitrija Popovića, Đure Pulitike, Vaska Lipovca, Ivana Lackovića Croate, Miljenka Stančića, Vladimira Kirina, Ivana Rabuzina i Ferde Kovačevića. Tu su i dvije krivotvorene skulpture Dušana Džamonje i Vojina Bakića, a od stranih autora krivotvoreni su radovi Amadeo Modgliania i Pierre-Augustea Renoira.Prikupljanje krivotvorina započelo 2009. godine kada se posredstvom Službe organiziranog kriminaliteta iz Uprave kriminalističke policije kod sudova uspjelo ishoditi da se po pravomoćnosti sudskih postupaka krivotvorine ne uništavaju već se dodjeljuju kao izlošci Muzeju policije.

Više informacija konferenciji „Sigurnost povijesnih gradova – izazovi turizma“ možete pronaći na sljedećim poveznicama:

http://www.unist.hr/novosti/najave-i-doga%C4%91anja/predavanje-dr-sc-petera-tarlowa-prica-o-newyorskim-plavcima-kako-je-new-york-postao-siguran-grad-106061

http://www.tourismandmore.com/people/peter-tarlow/    

http://www.shcconference.com/