Sajam mogućnosti u Splitu

Photo PU_SD/Sajam mogućnostin 4.jpg

foto:PU splitsko-dalmatinska  

U subotu, 28.listopada,  u Splitu  održan je sedmi po redu Sajam mogućnosti u organizaciji  Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Grada Splita. Sunčana subota bila je idealna za druženje na splitskoj Rivi. Djeca su uživala u prezentaciji rada sportskih klubova, kulturno-umjetničkih društava i raznih dječjih plesnih klubova. Tijekom Sajma mogućnosti djecu su mogla zaigrati  košarku, okušati se u hokeju na travi, stolnom tenisu, upoznati se s plivanjem, ronjenjem i drugim sportovima, a u zabavnom programu koji se odvijao na pozornici, djeca i odrasli uživali su u tradicionalnim narodnim plesovima, ali i modernom plesu, te nastupima djece iz raznih dječjih klubova. Djevojčice i dječaci pokazali su vještine i znanja vezana uz ples i sport, odnosno vještine koje su naučili i stekli tijekom izvanškolskih aktivnosti.  

 Cilj Sajma mogućnosti je na jednom mjestu predstaviti rad kulturno-umjetničkih udruga, športskih klubova i ostalih klubova kako bi djeca mogla izabrati izvanškolsku aktivnost. U zabavnom programu koji je bio prepun zanimljivih dječjih plesnih točaka, nastupa zborova i kulturno-umjetničkih društava, nastupila je i klapa PU splitsko-dalmatinske „Sveti Mihovil“. Uz načelnika PU splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića, Sajam mogućnosti ove godine posjetio je i Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Grada Splita.

Preventivni projekt „Zajedno možemo više“ usmjeren je na prevenciju zlouporabe droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i svih drugih oblika rizičnih ponašanja, a namijenjen je učenicima četvrtih, petih i šestih razreda osnovnih škola.

Uz djelatnike Odjela prevencije na Sajmu mogućnosti prisustvovali su policijski službenici Postaje prometne policije Split, te kontakt policajci. Tijekom Sajma mogućnosti policijski službenici su na info pultu građanima dijelili informativne materijale kako bi se upoznali i sa drugim preventivnim projektima Ministarstva unutarnjih poslova i PU splitsko-dalmatinske.