Zapljenjeno više od 83 kg marihuane

Photo PU_SD/droga208.09.jpg

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom, državljaninom Crne Gore, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, opisano u članku 190. stavak 2. Kaznenog zakona. Naime, dana 07. rujna 2013., na području Vrgorca, po policijskim službenicima Policijske postaje Vrgorac, u kombi vozilu pogrebnog poduzeća, zaustavljen je navedeni. Pregledom vozila od strane vodiča sa psom za detekciju droga, pas je reagirao na prisutnost droga u vozilu, a temeljem Naloga Suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku, izvršena je pretraga vozila kojom prilikom je u vozilu, u posebno napravljenom dijelu vozila, pronađen 81 paket sa marihuanom ukupne mase 83 kg i 43 grama. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnova sumnje da je osumnjičeni prokrijumčario navedenu količinu marihuane iz Crne Gore, preko Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, s namjerom daljnje prodaje na području Republike Hrvatske i drugih zemalja Europske unije. Materijalna vrijednost pronađene droge cijeni se na više od 4.000.000,00 kuna. Osumnjičenik je predan policijskom pritvorskom nadzorniku, a zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu .

FOTO:MUP/PU splitsko-dalmatinska 

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom, državljaninom Crne Gore, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, opisano u članku 190. stavak 2. Kaznenog zakona.

Naime, dana 07. rujna 2013., na području Vrgorca, po policijskim službenicima Policijske postaje Vrgorac, u kombi vozilu pogrebnog poduzeća, zaustavljen je navedeni. Pregledom vozila od strane vodiča sa psom za detekciju droga, pas je  reagirao na prisutnost droga u vozilu, a temeljem Naloga  Suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku, izvršena je pretraga vozila kojom prilikom je u vozilu, u posebno napravljenom dijelu vozila, pronađen 81 paket sa marihuanom ukupne mase 83 kg i 43 grama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnova sumnje da je  osumnjičeni prokrijumčario navedenu količinu marihuane iz Crne Gore, preko Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, s namjerom daljnje prodaje na području Republike Hrvatske i drugih zemalja Europske unije.

Materijalna vrijednost pronađene droge cijeni se na više od 4.000.000,00 kuna.

Osumnjičenik je predan policijskom pritvorskom nadzorniku, a zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, protiv njega je podnesena  kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu .