Osumnjičeni za više kaznenih djela

Photo PU_SD/policija-noć.jpg

 Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom, 27-godišnjakinjom i 48-godišnjakom, te je utvrđena sumnja da su počinili veći broj kaznenih djela.

 foto: ilustracija 

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom, 27-godišnjakinjom i 48-godišnjakom, te je utvrđena sumnja da su počinili veći broj kaznenih djela.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 34-godišnjakom utvrđeno je postojanje sumnje u počinjenje kaznenih djela „Trgovanje ljudima“, „Omogućavanje trošenja droga“ i „Spolna zlouporaba djeteta mlađeg od petnaest godina“. 34-godišnjak se sumnjiči da je od 2015. do 2017.godine iskoristio teški položaj četiri maloljetne osobe, doveo ih u položaj ovisnosti, organizirao ih u grupu i koristio za činjenje imovinskih kaznenih djela. Također je utvrđena sumnja da je 34-godišnjak većem broju osoba, među kojima je bilo i maloljetnika, omogućavao konzumaciju droga.

27-godišnjakinja se sumnjiči da je zajedno s naprijed navedenim 34-godišnjakom tijekom 2016. godine u više navrata zlouporabila teški položaj jedne maloljetne osobe, koju su koristili za činjenje imovinskih kaznenih djela, čime su ostvarili obilježja kaznenog djela „Trgovanje ljudima“. Nadalje, 27-godišnjakinja je osumnjičena da je tijekom 2016. godine većem broju osoba, među kojima je bilo i maloljetnika, omogućavala konzumaciju droga, te je u studenom i prosincu 2016. preprodavala drogu marihuanu, čime je ostvarila obilježja kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. Također je utvrđena sumnja da je počinila i kazneno djelo „Povreda djetetovih prava“, na štetu jednog djeteta. 

Kriminalističkim istraživanjem nad 48-godišnjakom utvrđeno je postojanje sumnje da se bavio preprodajom droge marihuane, čime je ostvario obilježja kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga prostorija koje je koristio 48-godišnjak, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 100 grama droge marihuane i digitalna vaga za precizno mjerenje. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja Županijskom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv tri osobe, te su 34-godišnjak i 27-godišnjakinja predani pritvorskom nadzorniku.