23. obljetnica pogibje policajca Stjepana Mlakara

Photo PU_VP/s.mlakar2.JPG

Točno prije 23. godine na današnji dan, 11. kolovoza u dopodnevnim satima, policijska ophodnja Policijske postaje Orahovica u sastavu Josip Jurković, Stjepan Mlakar i Franjo Sterle, krenula je u redovnu ophodnju prema Slatinskom Drenovcu, prolaskom kroz Humljane u pravcu mjesta Pušina, iznenada oko 10.20 sati, sa desne strane policijskog automobila, začula se rafalna pucnjava iz kukavički postavljene zasjede lokalnih pobunjenih srba, poslije koje su prvi hici počeli prodirati kroz lim auta, noseći smrt i teške ozljede hrvatskim policajcima. Detalji ove strašne tragedije u kojoj je život izgubio Stjepan Mlakar, a teško ranjen Franjo Sterle, ponavljaju se već 23 godine, a da nitko za nju, ni do danas nije odgovarao.

Na današnjoj 23. obljetnici na spomen obilježje stradalih policajaca, između mjesta Humljani i Pušina, vijence su položili obitelj stradalog policajca, Zamjenik načelnika PU virovitičko – podravske g. Zoran Jerbić sa suradnicima, predstavnici općine Čačinci,  bivši policajci Franjo Sterle i Josip Jurković, te udruge proizašle iz domovinskog rata.   

Nakon polaganja vijenaca i održanih svečanih govora, riječi utjehe, održao je svećenik Mario Matijević, poslije čega se krenulo na mjesno groblje u Četekovcu, gdje su na grob Stjepanu Mlakaru, također položeni vijenci i zapaljene svijeće.