Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/policija-stop-648x250.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 9 prometnih nesreća, od kojih su 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, te 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama 2 osobe su zadobile lakše tjelesne ozlijeđene

Prometne nesreće

 Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 9 prometnih nesreća, od kojih su  2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, te 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama 2 osobe su zadobile lakše tjelesne ozlijeđene, radi se o vozačima bicikla. U jednoj prometnoj nesreći vozač je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola uz koncentraciju od 1.43 promila, radi se o prometnoj nesreći s materijalnom štetom, slijetanje vozila sa ceste, a kao greška vozača utvrđena je neprilagođena brzina.

 Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 314 prekršaja, od kojih su 50 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 80 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 48 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, 13 prekršaja isteka važnosti prometne dozvole i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.44 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 40 godina koji je po policijskim službenicima zatečen u gradu Slatina, ulici Vladimira Nazora, srijeda u 18,45 sati.  

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su 2 osobe zbog upravljanja  vozilom pod utjecajem alkohola, protiv istih će u redovnom postupku biti pokrenut prekršajni postupak.  

Akcije 

Policijska postaja Orahovica dana 23.6.2017. godine ( petak ) u vremenu od 15 – 21 sata provodila je akciju usmjerenu na nadzor vozača pod utjecajem alkohola, kojom prilikom je kontrolirano 39 vozača, utvrđeno je 15 prekršaja, od kojih je bilo 6 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.