U Orahovici održan zajednički sastanak o suradnji Policije i Hrvatskog crvenog križa

Photo PU_VP/Sudionici sastanka Policija i Crveni križ .JPG

Dana 14. i 15. prosinca u  prostorijama Centra za edukaciju Gradskog društva Crvenog Križa Osijek u Orahovici, održana je zajednička interaktivna radionica i sastanak predstavnika policijskih uprava i Hrvatskog Crvenog križa na temu konkretiziranja ostvarenih i planiranih aktivnosti preventivno-edukativnog karaktera. 

Radni susret koji je okupio 40 sudionika iz cijele Republike Hrvatske rezultirao je izradom Prijedloga Sporazuma o suradnji s ciljem daljnjeg kvalitetnog i stručnog obavljanja poslova iz zajedničkog djelokruga u razvoju, pripremi i provođenju preventivno-edukativnih programa na nacionalnoj i regionalnoj razini iz područja prevencije nasilja, sprječavanja  trgovanja ljudima, prevencije i zlouporabe droga i drugih sredstava ovisnosti, edukacije iz područja migracija te zaštite ranjivih skupina migranata, sigurnosti u prometu, prve pomoći,  promidžbe zdravih stilova života, kao i ostalih edukativno-preventivnih programa od interesa za širu zajednicu, a u skladu s važećim nacionalnim strategijama i akcijskim planovima. 

U uspostavi i razvoju budućih partnerstva u preventivnim aktivnostima i projektima korisnim  za lokalnu zajednicu a i šire, dogovoren je Plan suradnje za 2016. godinu kao i primjena inovativnih modela i europskih standarda vezano za metodološki pristup i osiguranje kvalitete u održivosti zajedničkih preventivnih programa i aktivnosti.