Prometne nesreće i postupanja policijskih službenika po prometu tijekom veljače

Tijekom mjeseca veljače 2012. godine, na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodila se 41 prometna nesreća ...

Prometne nesreće i postupanja policijskih službenika temeljem odredbi Prekršajnog zakona tijekom mjeseca veljače       

Prometne nesreće

Tijekom mjeseca veljače 2012. godine, na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodila  se 41 prometna nesreća od čega 4 prometne nesreće u kojima su počinitelji bili pod utjecajem alkohola, te je u njima 1 osoba teško ozlijeđena i 26 lako.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđen 71 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, od toga 13 vozača sa koncentracijom iznad 1,50 g/kg alkohola u organizmu, a „rekorder“ je sa najvećom utvrđenom koncentracijom od 2,74 g/kg utvrđenom 11.02.2012.g. u mjestu Cabuna, kod tridesetgodišnjeg vozača osobnog automobila. Od ukupno 71 utvrđenog prekršaja, utvrđeno je 9 prekršaja odbijanja alkotesta.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola, temeljem čl.134. PZ, uhićeno je 20 vozača, od kojih je 18 privedeno na Prekršajni sud radi daljnjeg procesuiranja prekršaja, a 3 vozača zadržana su temeljem članka 137. PZ u prostorijama za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnih sredstava, nakon čega su pušteni na slobodu a protiv istih su podneseni optužni prijedlozi.