Postupanja po alkoholu u prometu tijekom proteklog vikenda

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/policija03.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodila se jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba zadobile LTO, te tri prometne nesreće s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći počinitelj je bio pod utjecajem alkohola.

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodila se jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba zadobile LTO, te tri prometne nesreće s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći počinitelj je bio pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 125 prekršaja, od čega je 36 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sa najvećom utvrđenom koncentracijom od 2.27 g/kg utvrđenom 9.11.2012.g. u 15.50 u mjestu Humljani, kod tridesetjednogodišnjeg bicikliste. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

Temeljem čl.134. PZ uhićeno je 7 osoba, sve zbog vožnje pod utjecajem alkohola te je pet osoba privedeno na Prekršajni sud gdje je jednoj osobi izrečena novčana kazna u iznosu od 3000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 6 mjeseci. Niti jedna osoba nije zadržana temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola. 

Kaznena djela iz čl.308. KZ-a „Izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“

Tijekom vikenda jedna osoba je zatečena u počinjenju KD „Izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“. 

Akcije 

Tijekom vikenda, na području cijele PU provedena je akcija 10/11.11.2012.g. u vremenu od 22,00-06,00 usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola u prometu tijekom koje je kontrolirano 184 vozila i vozača, utvrđeno je 17 prekršaja, od toga 10 alkohola.