Postupanje po alkoholu u prometu tijekom proteklog vikenda

Prometne nesreće Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodila se jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba zadobile TTO, te tri prometne nesreće s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodila se jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba zadobile TTO, te tri prometne nesreće s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći počinitelj je bio pod utjecajem alkohola a u jednoj je počinitelj napustio mjesto događaja. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđen 91 prekršaj, od čega je 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sa najvećom utvrđenom koncentracijom od 2,10 g/kg utvrđenom 17.11.2012.g. u 2.35 u mjestu Milanovac, kod šezdesetjednogodišnjeg vozača teretnog vozila. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

Temeljem čl.134. PZ uhićeno je 6 osoba, pet zbog vožnje pod utjecajem alkohola a jedna zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje te su četiri osobe privedene na Prekršajni sud gdje je dvjema osobama izrečena novčana kazna u iznosu od 3000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 6 mjeseci odnosno 3 mjeseca. Jedna osoba je zadržana temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola. 

Kaznena djela iz čl.308. KZ-a „Izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“ 

Tijekom vikenda jedna osoba je zatečena u počinjenju KD „Izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“. 

Akcije 

Tijekom vikenda, na području PP Orahovica provedena je akcija 16.11.2012.g. u vremenu od 14.00-22.00 usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola u prometu tijekom koje je kontrolirano 58 vozila i vozača, utvrđeno je 9 prekršaja, od toga 3 alkohola.