Prijevara i krivotvorenje

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/policija-psi.jpg

Jučer, 21. veljače, postupajući po kaznenoj prijavi i zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva, policijski službenici Službe kriminalističke policije su nakon prikupljenih saznanja, proveli kriminalističko istraživanje nad 29 – godišnjakinjom, zbog 

Jučer, 21. veljače, postupajući po kaznenoj prijavi i zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva, policijski službenici Službe kriminalističke policije su nakon prikupljenih saznanja, proveli kriminalističko istraživanje nad 29 – godišnjakinjom, zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje više kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je da je 29 – godišnjak, u vremenskom periodu od 4. siječnja do 20. rujna 2016. godine, kao odgovorna osoba trgovačkog društva s ciljem pribavljanja protuzakonite imovinske koristi za navedeno društvo počinio više opisanih kaznenih djela, tako što je kao direktor društva, naručitelju građevinskih radova ovjerio i ispostavio kao istinite, ukupno 11 privremenih situacija na ukupan iznos veći od 445.000,00 kuna od čega je naknadnim građevinskim nadzorom ukupno fakturiranih radova stvarno izvedenoj u vrijednosti većoj od 72.000,00 kuna, a fiktivnih u vrijednosti većoj od 373.000,00 kuna.

Također, je utvrđeno kako je 29 – godišnjak u svojstvu direktora po predhodnom dogovoru sa predstavnikom naručitelja u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoje trgovačko društvo u poslovnim odnosima društva s njegovim dobavljačima, upotrijebio više različitih instrumenata osiguranja plaćanja izdanih od strane naručitelja, odnosno više zaključenih ugovora o cesiji u kojima neistinito iskazuje, kako tvrtka ima potraživanja od naručitelja, kojima je zatvarao dug prema dobavljačima na teret naručitelja.  Slijedi posebno izvješće.