Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/policija-stop-648x250.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 10 prometnih nesreća, 5 prometnih sa ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila TTO a 6 osoba zadobilo je LTO te 5 prometnih

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 10 prometnih nesreća, 5 prometnih sa ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila  TTO a 6 osoba zadobilo je LTO te 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U 2 prometne nesreće počinitelji su bili pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 417 prekršaja, od čega je 54 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 112 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 12 prekršaja upravljanja tehnički nepregledanim i neispravnim vozilom, 48 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,83 g/kg je utvrđena u subotu oko 14,20 sati u mjestu Budanica, kod bicikliste starosti 52 godine. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

Temeljem čl.134. PZ uhićene su 4 osobe, jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a ostale tri zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pritom su bile pod utjecajem alkohola. 

Akcije

Tijekom proteklog tjedna na području PU nije bilo provođenja akcija usmjerenih na pojačani nadzor sudionika u prometu.