Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/policija-stop-648x250.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama jedan vozač osobnog automobila teško ozlijeđen i 7 je osoba lako ozlijeđeno.   

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama jedan vozač osobnog automobila teško ozlijeđen i 7 je osoba lako ozlijeđeno. Tri sudionika prometnih nesreća su upravljala vozilom pod utjecajem alkohola i 3 su prometne nesreće uzrokovali nepoznati počinitelji. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 240 prekršaja, od kojih 29 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 38 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja nepropisnog pretjecanja i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,99 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 54 godina koji je upravljao vozilom u Pitomači u subotu oko 23,20 sati. Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena na ulici u Čačincima na kojoj je brzina kretanja vozila ograničena na 50 km/h, a gdje je u četvrtak oko 19 sati mladi vozač osobnog automobila starosti 20 godina upravljao utvrđenom brzinom od 93 km/h. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

U proteklom tjednu su temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene 3 osobe, od kojih 2 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna za vrijeme trajanja mjere opreza. 

Provedene pojačane mjere i akcije

Dana 23./24. siječnja od 22 do 6 sati je na području policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U akciji je izvršen nadzor na 149 vozača od kojih je 13 zatečeno da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola.