Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/policija-stop-648x250.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 14 prometnih nesreća od kojih 8 s ozlijeđenim osobama i 6 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 3 osobe teško ozlijeđene i 8 je lako ozlijeđeno. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 14 prometnih nesreća od kojih 8 s ozlijeđenim osobama i 6 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 3 osobe teško ozlijeđene i 8 je lako ozlijeđeno. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno su utvrđena 464 prekršaja, od kojih 87 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 89 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.69 g/kg je utvrđena kod vozača traktora starosti 51 godinu koji je zatečen da upravlja vozilom za vrijeme zabrane u Gornjem Bazju u nedjelju poslije ponoći, dok je najveća brzina kretanja vozila od 153 km/h utvrđena u petak oko 20.50 sati u Koriji kod vozača osobnog automobila. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

U proteklom tjednu je temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeno 6 osoba, od kojih 5 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.

 Pojačane mjere i akcije

Na području policijske uprave je 24./25. rujna 2016. godine u vremenu od 22 do 06 sati provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola u kojoj je izvršen nadzor 232 sudionika u prometu. Kod njih je utvrđeno i sankcionirano 72 prekršaja, od kojih 29 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.