Suhopolje: predavanje na temu nasilja među mladima i zaštite od zlostavljanja i seksualnog iskorištavanja

Photo PU_VP/IMG_0463.JPG

Jučer 19. studenog, u Osnovnoj školi Suhopolje u Suhopolju, policijski službenici za prevenciju, Policijske uprave virovitičko-podravske, g. Dražen Huzjak i gđa. Ana Kratohvil Katić, održali su predavanje na temu nasilja među mladima i zaštite djece od nasilja i seksualnog zlostavljanja.

Ovo predavanje, potaknuto je i obilježavanjem Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece, koji je obilježen upravo jučerašnjeg dana 19. studenoga, a kojemu prethodi i Međunarodnom danu dječjih prava, koji se obilježava danas  20. studenoga. Shodno tome, oba ova dana, podrazumijevaju usmjeravanje preventivnih aktivnosti na područja zaštite djece od zlostavljanja odnosno zaštite njihovih prava. 

Također, od ove godine, po prvi put, 18. studeni je datum je kada će se obilježiti i  Europski dan zaštite djece od seksualnog zlostavljanja i seksualnog iskorištavanja .

Planirani program predavanja u trajanju od jednog školskog sata, započeo je u 12.30 sati u školskom restoranu i to zbog većeg broja sjedećih mjesta jer je na predavanju bilo nazočno 3 razreda učenika 7. razreda i 3 razreda učenika 8. razreda, tj. ukupno 120 učenika. Predavanje su pratili i njihovi učitelji, kao i pedagoginja škole.

Iako je na predavanju bio nazočan veliki broj učenika, tema im je bila očigledno zanimljiva jer disciplinirani i s velikom pažnjom pratili izlaganje policijskog službenika i aktivno sudjelovali u eventualnim pitanjima predavača.

Na kraju je uslijedio veliki broj pitanja o ovoj, njima zanimljivoj temi, a konačni zaključak je bio da jedan školski sat nije bio dovoljan za njihovu radoznalost.