Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/promet.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 9 prometnih nesreća, 2 promete sa ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobile LTO, te 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom

Prometne nesreće

 Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 9 prometnih nesreća, 2 promete sa ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobile LTO, te 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom od kojih su u 3 prometne vozači bili pod utjecajem alkohola. U jednoj prometnoj nesreći počinitelj je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen.  

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđen 112 prekršaja, od čega je 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja tehnički nepregledanim i neispravnim vozilom, 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, 3 prekršaja pješaka i drugo. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,51g/kg je utvrđena u nedjelju 31.12.2017. godine oko 17,24 sati u mjestu Špišić Bukovica, kod vozača bicikla starosti 52 godine. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

Temeljem čl.134. PZ uhićene su 3 osobe, dvije zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedna je odbila podvrći se alkotestu te je zadržan na odjelu Hitnog bolničkog prijema. Jedna uhićena osoba je puštena a jedna je privedena na Prekršajni sud. Niti jedna osoba nije zadržana temeljem čl.137. 

BIJEG SA MJESTA PROMETNE NESREĆE                          

U nedjelju 31. prosinca oko 21.15 sati, u Pitomači, dogodila se prometna nesreća u kojoj 37 – godišnji vozač napustio mjesto događaja. Prometna nesreća se dogodila, kada je 31 – godišnjak, upravljao osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka, kroz Pitomaču Ulicom B. Radića, smjerom zapad-istok, gdje je dolaskom, odnosno izlaskom iz zavoja, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, izgubio kontrolu nad vozilom pri čemu je došlo do zanošenja vozila i prelaska na suprotnu prometnu traku, nakon čega je vozilom sletio u odvodni kanal, te udario u betonski putni most, gdje se vozilo zaustavilo. Vozač je nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja, te se udaljio u nepoznatom smjeru.  Nakon prometne nesreće, vozač je pronađen 1. siječnja u 11.40 sati, a alkotestiranje nije provedeno zbog proteka vremena. Slijedi obvezni prekršajni nalog.