Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/promet.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, 3 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama mladi vozač osobnog automobila smrtno stradao

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, 3 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama mladi vozač osobnog automobila smrtno stradao, a pješak, 2 vozača osobnih automobila i jedan putnik u osobnom automobilu su lako ozlijeđeni. Tri su prometne nesreće uzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 359 prekršaja, od kojih 38 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 42 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,42 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 35 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u ponedjeljak oko 18 sati u Slatini.