Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/policija-stop-648x250.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih 7 s materijalnom štetom i 5 s ozlijeđenim osobama. U tim je prometnim nesrećama 8 osoba lako ozlijeđeno. Jednu je prometnu nesreću uzrokovao mladi vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i jednu nepoznati

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih 7 s materijalnom štetom i 5 s ozlijeđenim osobama. U tim je prometnim nesrećama 8 osoba lako ozlijeđeno. Jednu je prometnu nesreću uzrokovao mladi vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i jednu nepoznati vozač koji je napustio mjesto događaja. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 348 prekršaja, od kojih 44 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 104 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 11 prekršaja pješaka, 7 prekršaja nepoštivanja prednosti prolaska pješaka, 44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr.. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.83 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 53 godine koji je zatečen da upravlja vozilom u Velikom Polju u utorak oko 16.00 sati, a vrlo visoka koncentracija alkohola u organizmu od 3.35 g/kg je utvrđena i u četvrtak oko 12.00 sati u Macutama, također kod vozača bicikla.Najveća brzina kretanja vozila od 140 km/h izmjerena kod vozača osobnog automobila u petak oko 15.30 sati u Starom Gracu na dionici ceste u naselju na kojem je ograničenje brzine 70 km/h. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

U proteklom tjednu je temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeno 6 osoba, sve zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, od kojih 2 i zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i jedna prije stjecanja prava na upravljanje i jedna je osoba zadržana temeljem čl. 137. Prekršajnog zakona, također zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.